Sari la conținut

ALERTĂ alimentară! Noi sortimente de înghețată retrase de pe piață! Conțin oxidul de etilenă-un pesticid interzis de Comisia Europeană. Verifică dacă ai achiziționat aceste tipuri de înghețată și aruncă-le imediat!

inghetata poate avea impact negativ asupra digestiei
sursa foto: arhiva doctorulzilei
inghețata crește nivelul de zahăr din sange

Aveți grijă ce produse consumați în aceste zile călduroase. Inspectorii sanitar-veterinari au retras mai multe loturi de înghețată, după ce au descoperit prezența oxidului de etilenă-un pesticid interzis de Comisia Europeană.

Magazinele sunt obligate să distrugă produsele cu probleme și să informeze clienții.

Autoritatea Saniatr-Veterinară anunță, într-o informare de presă, că lanțul de magazine Carrefour a fost notificat de producătorul înghețatei, Froneri Franța, de faptul că în ingredientul gumă de carruba, oxidul de etilenă este prezent într-o concentrație peste limita admisă.

Produsele au fost livrate în toate magazinele din rețeaua Carrefour, în toată țara.

”Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, mai arată inspectorii sanitar-veterinari.

În urmă cu câteva zile, ANSVSA a transmis că lanțul de supermarketuri Cora a scos de la vânzare mai multe sortimente de înghețată marcă proprie, tot din cauza conținutului ridicat de oxid de etilenă. Anunțuri similare au făcut și Milka și Mars, în ultimele două săptămâni.

În ultima perioadă, mai multe tipuri de îngheţată au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă.
Loturi de îngheţată vândute magazinele Metro, precum și unele vândute în lanţul de hipermarketuri Cora au fost de asemenea retrase de la vânzare. Recent, și un desert vândut în lanţul de magazine Cora a fost retras din cauza conţinutului mare de oxid de etilenă, acelaşi motiv determinând retragerea de pe piaţa din România a mai multor loturi de îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix.
Produsele care conţin un aditiv numit roşcovă (caruba) şi contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa, vor trebui retrase toate de pe piaţa europeană, chiar dacă pesticidul nu este detectat, a decis recent Comisia Europeană.
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: