luni, septembrie 26, 2022

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat retragerea de la raft a două categorii de produse vândute în supermarketurile Lidl și Profi.

Clienții care au achiziționat aceste produse, dunt rugați să NU LE CONSUME, aceștia putând returna produsele la magazinele menționate pentru a-și recupera banii.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat retragerea de la vânzare a produsului:

Te-ar mai interesa: Ce se va întâmpla cu școlile în această iarnă: Se ...

Caribbean Style Cheesecake Vegan fructul pasiunii, 2x100g.

Producător: Emmi Dessert Italia S.p.a

Lotul: 170922, cu termenul de valabilitate 17.09.2022.

Motiv: ca urmare a analizării produsului, au fost depistate urme de nuci în produs, nedeclarate pe ambalaj. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl.

Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

De asemenea, ANSVSA mai spune că celelalte produse din aceeași gamă, „Caribbean Style”, exceptând acest lot anunțat, nu sunt afectate. Deci pot fi cumpărate fără nicio problemă de clienții Lidl România.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

Din magazinele PROFI se retrage produsul: Proxi Ketchup dulce, 500 g.

Producător: Sitemari SRL. Nr. Lot: lo2/ cod de bare 5948688005328

Motivul retragerii: În urma analizelor de laborator s-a descoperit depășirea dozei admise de îndulcitor, E950 Acesulfam de potasiu.

Recomandări: Se recomandă persoanelor care dețin produsul descris mai sus, cu termenul de valabilitate 10/11/2022, să nu-l consume, ci să-l returneze la magazin împreună cu bonul fiscal, urmând să primească în schimb contravaloarea lui.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică: I...

Lista magazinelor în care puteți returna produsul poate fi accesată AICI.

Acesuflamul K este utilizat în industria alimentară ca îndulcitor dietetic precum şi din rațiuni tehnologice. Este un îndulcitor acaloric care este utilizat pentru alimentația bolnavilor de diabet sau în diete hipocalorice, potrivit infocons.ro.

Acesulfamul K se obține industrial din esterul terț-butilic al acidului acetilacetic, prin tratarea acestuia cu fluorosulfonilizocianat. În urma reacției rezultă un compus intermediar, care la încălzire se descompune în N-florosulfonilamidă acidului acetil acetic, izobutenă și dioxid de carbon. Prin ciclizarea N-florosulfonilamidei acidului acetil acetic se obține acesulfam K, reacție care are loc în prezența hidroxidului de potasiu.

Te-ar mai interesa: S-a inventat plasturele hi-tech: Cum ne ajută în l...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private