marți, august 9, 2022

Înghețată, retrasă din supermarkturi. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță retragerea de la vânzarea a unui lot de înghețată din mai multe hypermarketuri din România. Motivul retragerii este prezența oxidului de etilenă.

Oxidul de etilenă, găsit într-un aditiv folosit la înghețată este folosit ca virucid și bactericid, ceea ce înseamnă că este extrem de dăunător pentru oameni.
Oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătatea omului, în cazul în care este consumat frecvent.

Te-ar mai interesa: Lucrezi de acasă? Iată locul din casă pe care ar t...

Este vorba de înghețata Haagen-Dazs VANILLA 460ml. Lista completă cu loturile și magazinele unde produsele au fost restrase o găsiți AICI.

Consumul comulativ de oxid de etilenă poate duce la tulburări cardiace, pulmonare și este cancerigen.

Persoanele care au achiziționat produsul sunt rugate sa nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Clienți din magazinul de la care l-au achiziționat, urmând sa li se returneze contravaloarea acestuia.

Ce faci dacă ai o suspiciune că un produs cumpărat este contaminat

Potrivit Infocons, în momentul în care consumatorul constată sau suspicionează că a achiziționat un produs contaminat este recomandat ca acesta să nu consume produsul respectiv și să se adreseze autorităților statului cu responsabilități în ceea ce privește controlul și expertiza produselor alimentare, precum și de protecție a consumatorului, în vederea demarării de investigații specifice și luării tuturor măsurilor care se impun.

Te-ar mai interesa: Ți se decojește pielea după o arsură solară? Desco...

De asemenea, aceștia se pot adresa comerciantului de la care a achiziționat produsul care este obligat, în cazul în care suspiciunea este confirmată că în baza procedurilor de retragere/rechemare să preia produsele și să restituie contravaloarea acestora.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private