vineri, septembrie 30, 2022

Alertă de călătorie pentru Grecia din cauza caniculei și a riscului de incendii! În perioada 18-22 august temperaturile pot atinge maxime de 42 de grade Celsius, în contextul în care valorile termice sunt acum cu până la 7 grade mai mari decât este normal.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află ori care intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național grec de Meteorologie (EMY) a emis, pentru perioada 18-21 august 2022, pe întreg teritoriul elen, o avertizare meteo de caniculă, cu temperaturi care pot atinge valoarea de 42 de grade Celsius”, a transmis MAE, miercuri, 17 august, potrivit libertatea. 

Te-ar mai interesa: Oncolog: ”Durerile de sân, un semn de alarmă pentr...

Risc de incendii

În context, autoritățile din Grecia au emis și o avertizare privind creșterea riscului apariției incendiilor forestiere, din cauza temperaturilor ridicate cu 4-7 grade Celsius față de media normală în această perioadă, dar și din cauza gradului foarte scăzut de umiditate al vegetației.

Totodată, riscul propagării incendiilor este sporit de intensificarea vitezei vântului, care va ajunge la peste 60 de kilometri/oră. Instituția condusă de ministrul Bogdan Aurescu i-a sfătuit pe români ca în caz de nevoie să apeleze la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena și la Consulat.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Un comportament responsabil al f...

„De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076”, a mai informat MAE.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private