duminică, august 14, 2022

Avertizările medicilor pentru zilele caniculare. Peste 8.800 de solicitări au fost înregistrate, în ultimele patru zile, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, cu 46% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a lunii trecute, a declarat, pentru Radio România Actualităţi, doctorul Alis Grasu.

În această perioadă, cu temperaturi ridicate, medicii spun că hidratarea corespunzătoare cu apă, ceaiuri sau sucuri naturale este esenţială.

Te-ar mai interesa: Alzheimer și Parkinson: metoda naturală care ajută...

Specialiştii ne recomandă să evităm deplasările şi să nu facem efort fizic în soare şi nici plajă în intervalul orar 11:00-18:00.

Hainele pe care le purtați atunci când ieșiți afară în zilele călduroase trebuie să fie vaporoase, din fibre naturale și care să acopere cât mai mult din suprafața corpului.

Şi capul trebuie acoperit cu o pălărie sau șapcă, iar ochii să fie protejați cu ochelari de soare. Alte recomandări ne oferă menegerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, doctorul Alis Grasu.

insolatie

Se vor consuma minimum 1,5-2 litri de lichide

Alis Grasu: Se vor consuma minimum 1,5-2 litri de lichide, iar în zilele foarte călduroase chiar peste 2 litri – mă refer la apă, sucuri naturale, ceaiuri mai puţin îndulcite sau neîndulcite.

Te-ar mai interesa: De ce ți se face somn după masă? Un expert elucide...

Se vor evita băuturile cu conținut ridicat în cofeină, băuturile foarte dulci și băuturile alcoolice, acestea având un efect diuretic, elimină apa din organism, accentuând deshidratarea. Regimul alimentar va fi unul bogat în fructe și legume proaspete, cu conținut mare de apă, mai sărac în proteine și lipide.

Doctorul Alis Grasu a mai menționat că o atenție deosebită trebuie acordată, în aceste zile sugarilor, care trebuie alăptați la cerere și nu după program și nu li se va face diversificarea alimentației.

Te-ar mai interesa: Mesajul runelor pentru o zodie. Numerolog: Află un...

Trebuie să aveți grijă și de persoanele în vârstă și de cele cu dizabilități, iar hidratarea trebuie să fie făcută constant, fără să apară senzația de sete.

Dacă, totuși, nu puteți evita deplasările în aceste zile și trebuie să parcurgeți o distanță mare pe jos sau să stați afară, este bine, ca la un interval de o oră, să stați 15 minute într-o incintă răcoroasă și să beți apă, scrie RRA.

Te-ar mai interesa: Viața unei zodii se schimbă radical. Astrolog: Mar...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private