Sari la conținut

ALERTĂ de la meteorologi! Pregătiți-vă de LAPOVIȚĂ și NINSORI

Avertismentul meteorologilor de lapoviță și ninsoare este încă în vigoare până diseară, la ora 20, când vor fi precipitații mixte în vest, nord și centru, predominant ninsori la munte și strat de zăpadă consistent la altitudini mari și intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiții de polei.

Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70-90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea redusă. Intensificări temporare vor fi și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice și sudice, unde se vor atinge 50-70 km/h, potrivit Antena3.

Vremea se va răci în toate regiunile. Înnorările vor persista în zona montană, unde mai ales în prima parte a zilei vor fi ninsori, local mai consistente în Carpaţii Orientali şi estul Meridionalilor, iar vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze ce vor depăşi 60-70 km/h, iar pe creste 80-90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. Cerul va fi noros pe timpul zilei de duminică în estul Transilvaniei şi jumătatea de nord a Moldovei unde local va mai ninge slab, dar şi în sudul Moldovei, estul Munteniei şi în Dobrogea unde vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploi, dar trecător şi lapoviţă sau ninsoare. În celelalte regiuni cerul va fi doar parţial noros.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: