Sari la conținut

Alertă EXTREMĂ meteo. Vine prăpădul peste România!

vreme extrema
Sursă foto: Pixibay

Din cuprinsul articolului

Alertă EXTREMĂ meteo. Vine prăpădul peste România! După o zi destul de caldă marți, timpul trece din nou de la o extremă la alta, iar ANM a instituit deja un nou cod galben, valabil de la ora 10.00. Zonele vizate sunt Banatul, Oltenia, Maramureșul, vestul Transilvaniei și Muntenia, dar și Carpații Occidentali.

De miercuri, 22 mai, ora 10.00, până joi, 23 mai, ora 10.00, în Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și Muntenia, precum și în Carpații Occidentali, se vor semnala intervale de puternică instabilitate atmosferică cu ploi torențiale, furtuni, vânt puternic și izolat grindină. La intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor ajunge la 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp, anunță ANM.

Toata țara este sub atenționare! Sunt așteptate și furtuni. Pratic toată țara este sub atenționare, dar 20 de județe se află sub atenționare de cod galben. Este vorba despre Satu Mare, Maramureș, Cluj, Sălaj, Alba, Sibiu, Hunedoara, Dâmbovița, Argeș, Gorj, Vîlcea, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Caraș Severin, Timiș, Arad și Bihor.

Previziunile ANM se vor îmbunătăți în zilele următoare.

Trafic intens, pe carosabil umed

De asemenea, Centrul de Informare a Traficului a semnalat condiții de ceață miercuri dimineață pe mai multe drumuri principale din țară.

Alertă EXTREMĂ meteo. Vine prăpădul peste România! „Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt înregistrate evenimente rutiere care să determine restricţii de circulaţie pe autostrăzi sau drumurile naţionale.

Pe autostrada A 1 Bucureşti-Piteşti, traficul se desfăşoară pe un carosabil umed, în condiţii de ploaie pe tronsonul kilometric 70-120 şi aglomeraţie la intrarea în Capitală, pe A 2 Bucureşti-Constanţa se circulă în condiţii de ceaţă densă între kilometrii 105-160, cu vizibilitate sub 50 metri, iar pe A 3 Bucureşti-Braşov şi DN 1 Ploieşti-Braşov, circulaţia rutieră se desfăşoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună şi valori de trafic normale”, este mesajul celor de la Centrul Infotrafic.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel