joi, martie 30, 2023

Medicii avertizează! Numărul cazurilor de gripă sezonieră, de viroze respiratorii ori pneumonii este în creștere. Unul dintre motive este renunțarea la purtarea măștilor de protecție. Doctorul Cora Mitroi-Maxim a avertizat că această perioadă au apărut și alte boli, unele dintre ele foarte grave.

Alertă în România! Medicii avertizează: Au apărut boli, unele dintre ele foarte grave

Medicul spune că „se înregistrează și cazuri de varicelă. Și la adulți, şi aceasta fiind o boală contagioasă.”

Te-ar mai interesa: Importanța activității fizice și a obiceiurilor al...

„Nu numai aceste infecții respiratorii sunt într-un procent crescut, dar să știţi că se înregistrează și cazuri de varicelă. Și la adulți, şi aceasta fiind o boală contagioasă, cu transmitere aerogenă. A fost înregistrat și un caz de meningococemie. Un rol important îl are și faptul că nu mai păstrăm măsurile de precauție și purtarea măștii. Așa cum se întâmpla în perioada stării de alertă”, a declarat medicul.

Persoanele care se vaccinează aduc un plus de imunitate

În același timp, medicii subliniază că este important să reducem și expunerea la diverși microbi, întrucât aceștia scad imunitatea. Președintele Centrului pentru Inovație Medicină, doctorul Marius Geantă, spune că „Imunitatea față de gripă are în principiu trei componente”, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

Medic: în ultimii doi ani de zile aproape nimeni nu s-a mai infectat cu virusul gripal

„Are o componentă, să o numim, istorică; e componenta legată de vaccin, persoanele care se vaccinează aduc un plus de imunitate. După cum infectarea cu virusul gripal aduce un plus de imunitate. Acum în ultimii doi ani de zile aproape nimeni nu s-a mai infectat cu virusul gripal. Deci, imunitatea obținută astfel este extrem de redusă.

Numărul celor care s-au vaccinat este redus. Deci, putem să vorbim fără să greșim despre o vulnerabilitate crescută a populațiilor în acest moment și mai ales în sezonul rece. În toamnă, față de infecțiile cu virusurile gripale”, conchide medicul.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private