Sari la conținut

Alertă InfoCons. Un produs nelipsit de pe masa românilor e plin de E-uri cancerigene

Alimentația în exces poate duce la inflamații cronice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Adoptarea unor alegeri alimentare echilibrate și promovarea activității fizice regulate pot juca un rol crucial

InfoCons a emis o altă alertă alimentară, privitoare la produsele de tip muștar. Specialiștii au analizat 100 de produse și au descoperit că majoritatea conțin un nivel scăzut din ingredientul de bază, însă sunt pline de E-uri.

Un nou studiu InfoCons a dezvăluit ce se află în produsele de tip muștar, de fapt. 100 de produse au făcut obiectul studiului.

Ca urmare a centralizării informațiilor au rezultat următoare:

Din punct de vedere al ingredientului principal (boabe de muștar/semințe de muștar sau făină de muștar) din compoziție:

Boabe de muștar/semințe de muștar într-o proporție cuprinsă între 10 și 55% din compoziție. Dintre acestea, doar 0,1 % au 55% boabe de muștar.
Dintre acestea:

– 0,01 % au 55% boabe de muștar;

-0,01% au 50% boabe de muștar;

– 0,01% au 46% boabe de muștar;

-0,05% au 10% boabe de muștar

Faină de muștar într-o proporție cuprinsă între 10 și 20% din compoziție
Dintre acestea:

-0,27% au 20% făină de muștar;

-0,01% au 10% făină de muștar.

Din punct de vedere al menționării provenienței ingredientului principal:

37% nu menționează proveniența ingredientului principal.

88% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari)

1% din produse au în compoziție 6 E-uri;
9% din produse au în compoziție 4 E-uri;
20% din produse au în compoziție 3 E-uri;
31% din produse au în compoziție 2 E-uri;
27% din produse au în compoziție 1 aditiv;
12% din produse nu au în compoziție E-uri;

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în muștar situația se prezintă astfel:

59.09% dintre produsele studiate au avut în componență caroteni/beta-caroten (E160a);
32.95% dintre produsele studiate au avut în componență guma xantan (E415);
23.86% dintre produsele studiate au avut în componență acid citric (E330);
23.86% dintre produsele studiate au avut în componență riboflavina (E101).

Din punct de vedere al informațiilor nutriționale regăsite în muștar
Toate produsele studiate au avut pe etichetă informațiile nutriționale per 100g produs.

Valoarea energetică este cuprinsa între 23 kcal și 290 kcal.
Cantitatea de grăsimi variază între 2.52g și 27g.
Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 0g și 2.7g.
dintre produsele studiate nu au avut în compoziție acizi grași saturați.
Cantitatea de proteină se situează între 1.7g și 7.5g pentru produsele studiate.
Cantitatea de glucide se situează între 2.1g și 36g.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel