vineri, august 19, 2022

Aditivii alimentari (E-uri), sunt substanțe chimice adăugate în diferite produse alimentare și preparate pentru a le îmbunătăți aroma, aspectul sau pentru a prelungi termenul de valabilitate. Deși există și E-uri inofensive, există o listă mai lungă cu aditivi dăunători pentru sănătate. Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea dezvăluie care este unul dintre cei mai periculoși aditivi.

Majoritatea produselor din comerț conțin E-uri. Deși au rolul de a menține alimentele în condiții optime, asupra sănătății au un efect devastator. Anumiți aditivi au potențial cancerigen, făcând parte dintre cei mai periculoase substanțe care se găsesc în alimentele de astăzi.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiica Iuliei Albu. Are doar 13 ani și e ...

Dr. Vlad Ciurea, despre E 951, unul dintre cei mai periculoși aditivi

E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri”, susține Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea, potrivit DC News.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila, acuzat că a dat „ca hoțul” 21 de...

Cât despre cel mai benefic „supliment”, medicul susține că mâncarea naturală este cea mai bună pentru organism

„Cel mai bun „supliment alimentar” pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți.

Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru”, adaugă medicul.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

Odihna, un element esențial pentru sănătate

„Spun deseori că odihna este extrem de importantă. Pentru că organismul nostru are nevoie de ea într-o măsură în care nici nu gândim! Există un ritm de care trebuie să ținem cont.

În 2017, trei cercetători americani au primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru descoperirile lor referitoare la ritmul biologic. Și ei spun așa: „Somnul este decisiv pentru o funcționare normală a creierului și o bună funcționare a sistemului imunitar. Tulburările de somn sunt asociate cu depresiile, tulburările bipolare, afecțiunile neurologice, dar și cu cancerul”, precizează Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Poliomielita, risc de reapariție după trei decenii...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private