Sari la conținut

Alertă la Casa Albă. Joe Biden a fost INFECTAT

Biroul de presă al președintelui SUA a informat recent că acesta a fost testat pozitiv la coronavirus. Totuși, Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, a fost vaccinat. Care este starea de sănătate a președintelui?

Alertă la Casa Albă. Joe Biden a fost INFECTAT

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a transmis că președintele Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

„Se confruntă cu simptome foarte ușoare” și „a început să ia Paxlovid”, un medicament antiviral.

Biden urmează să se izoleze la Casa Albă şi să continue să-şi îndeplinească atribuţiile, anunţă Casa Albă.

Totuși, Joe Biden a fost vaccinat cu două doze de ser Pfizer-BioNTech în decembrie 2020 și ianuarie 2021 și a primit apoi două doze boostern din același vaccin în septembrie 2021 și martie 2022, potrivit Business Insider.

Infecțiile la persoanele vaccinate cu schemă au devenit din ce în ce mai frecvente odată cu apariția variantelor Delta și Omicron, dar injecțiile s-au dovedit eficiente în prevenirea formelor grave ale bolii, spitalizării și decesului.

Casa Albă a promis că va informa ‘zilnic’ despre starea de sănătate a lui Joe Biden, cel mai vârstnic preşedinte ales vreodată în Statele Unite. Un examen medical efectuat în noiembrie l-a declarat ‘robust’ şi ‘apt’ să exercite funcţia.

Ultimul test negativ al preşedintelui, după revenirea din turneul de săptămâna trecută în Israel şi Arabia Saudită, datează de marţi, a mai precizat Karine Jean-Pierre.

Joe Biden avea prevăzute o deplasare în Pennsylvania joi şi o alta în Florida lunea viitoare.

SUA a raportat 130.000 de cazuri noi de COVID-19

Statele Unite a raportat 130.000 de cazuri noi de COVID-19 zilnic, dar experţii estimează că numărul real este mai mare. Spitalizările sunt de asemenea în creştere. Sub-varianta foarte contagioasă BA.5 a Omicron este dominantă, reprezentând în jur de 80% din cazuri.

Recent, Joe Biden a făcut un anunț șocant: Am cancer.

„Trebuia să pui ștergătoarele de parbriz pentru a îndepărta literalmente pata de ulei de pe geam. De aceea eu și atât de mulți alți oameni cu care am crescut avem cancer”, a declarat preşedintele american Joe Biden, în timpul unui discurs pe tema încălzirii globale.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: