Sari la conținut

Alertă MAXIMĂ ANM! Ciclonul lovește România! Care vor fi zonele puternic afectate

vreme extrema
Sursă foto: Pixibay
Un ciclon va lovi România

Alertă MAXIMĂ ANM! Ciclonul lovește România! Furtuni electrice și un val de aer rece va cuprinde și România. Vezi care sunt zonele afectate de la noi din țară.

Un ciclon cu o masă de aer rece va cuprinde nord-vestul Europei, va aduce mai mulți nori și intervale cu ploi în sudul și centrul Moldovei și în Dobrogea.

Alertă MAXIMĂ ANM! Ciclonul lovește România! Totuși,  căldura va persista în sud-est. Temperaturile scad ușor, dar vremea rămâne caldă, cu maxime între 26 și 33°C în cea mai mare parte a țării. Între timp, vor fi și câteva episoade de ploi, mai întâi în est, iar săptămâna viitoare în mai multe regiuni.

meteo
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Luna septembrie a început cu o vreme demnă de mijlocul lui iulie. În unele zone din sud și vest, termometrele au arătat chiar și 36 – 37°C. Totuși, căldura scade în intensitate spre sfârșitul acestei săptămâni, odată cu pătrunderea unei mase de aer mai reci din est.

În același timp, prezența unui ciclon de altitudine imediat la est de țara noastră va aduce mai mulți nori și intervale cu ploi în sudul și centrul Moldovei și în Dobrogea. Câteva averse locale vor fi posibile, începând de vineri după-amiaza, și în Banat, vestul Olteniei și la munte.

Radarul temperaturilor arată în jur de 28 – 32°C în cea mai mare parte a țării în această duminică.În a doua parte a weekend-ului și la începutul săptămânii viitoare, ne vom bucura de o vreme frumoasă și caldă, ziua, cu temperaturi în jur de 28 – 32°C. Cu toate acestea, nopțile vor fi mai răcoroase în zonele de vale din nord-est și centru, unde minimele vor coborî sub 12°C.

Brâul de presiune ridicată din nordul continentului se va retrage săptămâna viitoare, locul său fiind luat de o depresiune atlantică, care se va extinde peste cea mai mare parte a Europei.

Pe acest fond, șansele de ploaie vor crește de la o zi la alta, mai întâi în vest, iar în a doua parte a săptămânii și în celelalte regiuni. Prognozele actuale indică precipitații destul de consistente, ceea ce ar fi binevenit în condițiile de secetă din prezent. Totuși, lucrurile încă se pot schimba mult până atunci.

Cantitățile de precipitații estimate de modelul ECMWF până în jurul datei de 14 septembrie.Sfârșitul săptămânii viitoare ar putea aduce și prima răcire a vremii din această lună. Totuși, estimările pe termen lung arată temperaturi peste medie și în a doua jumătate a lunii, scrie meteoradar.

Cod galben de temperaturi ridicate

Cod galben de temperaturi ridicate în mai multe zone ale țării. Un ciclon, momentan peste două judeţe.

Prima atenționare Cod galben de averse

Prima atenționare Cod galben de averse însemnate cantitativ e valabil de joi, ora 23, până vineri, la ora 15. Sunt vizate județele Galați și Tulcea, unde se vor acumula chiar și 30-40 de litri de apă pe metrul pătrat.

”În intervalul menţionat, în judeţele Galaţi şi Tulcea vor fi averse de ploaie însemnate cantitativ, iar mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”, au arătat meteorologii, potrivit romaniatv.net.

A doua atenționare de Cod galben

Temperaturi foarte ridicate, local caniculă şi disconfort termic ridicat. Aceasta e valabilă joi, în județele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

”În Banat, cea mai mare parte a Crişanei, sudul şi vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei, valorile termice se vor menţine deosebit de ridicate pentru această dată. Local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 şi 35 de grade”, a transmis ANM.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel