vineri, decembrie 3, 2021

”INSP a fost informat în această dimineață asupra faptului că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă ”indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună. La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară”, precizează autoritățile.

Ministerul Sănătății precizează că investighează și un focar de coronavirus în rândul a opt lucrători în construcții din Colonia Bod, jud. Brașov, sosiți din India.

Te-ar mai interesa: Fostul ministru, Nicolae Bănicioiu, trimis în jude...

Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane au avut rezultate negative la testele Covid.

Potrivit autorităților persoana confirmată cu varianta indiană a coronavirusului a efectuat testul la cerere.

Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

DSP Brașov a demarat de urgență o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice ușoare).

Sursa: Biziday

Te-ar mai interesa: Transpirațiile nocturne pot reprezenta simptomul u...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri