duminică, mai 16, 2021

Specialiștii consideră că tulpina indiană a coronavirusului este responsabilă pentru colapsul sanitar cu care India se confruntă în acest moment. Se pare că tulpina a fost depistată în 17 țări, la nivel mondial,

inclusiv în cel puțin 7 țări din Europa.

Potrivit datelor obținute de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), varianta B.1.617, cunoscută drept tulpina indiană a coronavirusului, a fost depistată în 7 țări europene, scrie Euronews.

Acestea sunt Belgia, Germania, Irlanda, Olanda, Elveția, Guadelupa (departament al Franței) și Marea Britanie. Dintre acestea, Marea Britanie a înregistrat cele mai numeroase cazuri, aproximativ 132. Spre deosebire de Marea Britanie, restul țărilor au înregistrat mai puțin de 10 cazuri, individual.

În actualizarea săptămânală, Organizația

Mondială a Sănătății a avertizat că cel puțin 17 țări, la nivel mondial, au depistat infectări cu varianta indiană a coronavirusului. Majoritatea sunt raportate de India, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Singapore.

Tulpina indiană a coronavirusului prezintă diferite mutații

Varianta indiană, B.1.617, are multiple mutații, fiind diferențiată de variantele întâlnite. O mutație anume, numită L452R, a fost asociată cu o contagiozitate crescută și rezistență redusă în fața tratamentelor, inclusiv a vaccinului, notează Organizația Mondială a Sănătății.

Ceo-ul laboratorului BioNTech

a declarat că este încrezător în vaccinul anti-COVID dezvoltat în colaborare cu Pfizer, fiind eficient împotriva tulpinii din India.

Ugur Sahin a susținut, în cadrul unei conferințe de presă online, că au început studii pentru a determina eficiența vaccinului împotriva variantei. Cu toate acestea, el adaugă că „varianta indiană prezintă mutații pe care le-am studiat deja și împotriva cărora vaccinul nostru este eficient, ceea ce ne face să fim încrezători”.

India se confruntă cu o situație fără precedent

Miercuri, India a raportat 200,000 de decese, de la începutul pandemiei, dintre

care 3.000 au fost înregistrate numai în ultimele 24 de ore, un record național. De la începutul lunii martie, India a raportat 44,000 de decese.

Pentru a 7-a zi, consecutiv, India a raportat peste 300,000 de cazuri noi de infectare.

Situația tragică a fost agravată de lipsa echipamentelor și tratamentelor medicale, motiv pentru care multiple țări au oferit ajutorul, pregătind livrări de urgență către India.

Primul transport de acest fel a ajuns în India, oferit de Marea Britanie, marți. Acesta conține ventilatoare și concentratoare de oxigen, atât de necesare pentru sistemul sanitar

suprasolicitat. Franța a trimis prima încărcătură, în timp ce Uniunea Europeană și Statele Unite și-au anunțat, de asemenea, sprijinul.

Ultimele stiri

Parteneri