Sari la conținut

Alertă MAXIMĂ. Un expert avertizează Europa să se pregătească pentru cel mai rău scenariu cu privire la epidemia din China

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Epidemia de pneumonie din China a determinat un expert în sănătate să avertizeze cu privire la iminența unei epidemii în Europa. Această boală respiratorie misterioasă se răspândește în prezent în China, lăsând spitalele pline de copii bolnavi și școlile închise.

Acum există îngrijorarea că epidemia a ajuns și în Europa, Olanda înregistrând un val șocant de cazuri de pneumonie în rândul copiilor.

Oamenii încep acum să se îngrijoreze că o nouă pandemie este la orizont, la doar câțiva ani după ce a început pandemia globală Covid.

În urma acestor îngrijorări tot mai mari, un expert în sănătate a declarat pentru Daily Express că Europa trebuie să își intensifice măsurile de prevenire, deoarece pregătirea sistemelor de sănătate pentru a face față acestei epidemii este „neglijată”.

Dr Joseph Ambani, expert în boli infecțioase, a spus că în prezent nu se știe suficient despre boala respiratorie „îngrijorătoare”, dar sistemele de sănătate din Europa trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău.

El a declarat pentru Daily Express US: „[Înțelegerea] dacă este o tulpină nouă sau o mutație a unui virus existent este esențială. Aceste cunoștințe ne influențează previziunile privind răspândirea și virulența acestuia.

„Dacă este un virus nou, ne aventurăm în necunoscut, cu potențial atât pentru o virulență mai mare, cât și pentru o lipsă de imunitate în rândul populației.”

În prezent, China spune că boala respiratorie provine de la infecții bacteriene, VSR, virusul gripei și virusul răcelii comune, dar există o îngrijorare tot mai mare că se minimizează gravitatea acesteia.

Gravitatea infecției s-ar putea dovedi deosebit de periculoasă pentru Europa, din cauza îmbătrânirii populației sale. Simptomele pneumoniei sunt în mod notoriu mai grave la persoanele în vârstă, care s-ar putea confrunta cu „provocări semnificative”, potrivit Dr. Ambani.

pandemie
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Situația este îngrijorătoare

Dr Ambani a spus că „situația este îngrijorătoare”, nu în ultimul rând pentru că traiectoria focarului „rămâne incertă”.

Dar, chiar și în condițiile acestei incertitudini, nu se poate subestima importanța pregătirii sistemelor de sănătate din Europa pentru a face față infecției. Nu numai că trebuie să monitorizeze situația și să rămână în stare de alertă, dar trebuie, de asemenea, să intensifice toate eforturile depuse în prezent pentru a minimiza impactul acesteia.

El a declarat: „Europa trebuie nu numai să intensifice supravegherea, ci și să se asigure că infrastructura sa de asistență medicală – de la secțiile de terapie intensivă până la asistența medicală primară – este echipată pentru a face față unei potențiale creșteri a numărului de cazuri. Această pregătire se extinde la stocarea de materiale medicale esențiale și la formarea profesioniștilor din domeniul sănătății în gestionarea epidemiilor.”

În prezent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) analizează datele furnizate de China cu privire la epidemia în creștere, în timp ce profesioniștii din domeniul medical din întreaga lume rămân în stare de alertă maximă.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: