marți, decembrie 6, 2022

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Alba este suspect de Antrax și este internat în acest moment pentru efectuarea analizelor medicale, viața lui fiind în pericol.

„Diagnosticul va fi confirmat sau infirmat de analize mai amănunțite de laborator, primele analize efectuate indicând prezența bacilului anthracis care produce boala antrax.”, a transmis DSP Alba.

„Compartimentul Epidemiologie din cadrul DSP Alba, în colaborare cu DSVSA Alba, efectuează o anchetă în acest caz, primele date indicând contractarea bolii de la animalele (oi) pe care bărbatul de crește în propria gospodărie.

Te-ar mai interesa: Decembrie, luna cadourilor pentru aceste zodii: mă...

Bărbatul s-a prezentat la un spital din județ pentru investigații amănunțite la îndrumarea medicului de familie care a constatat o plagă veche, cu evoluție nefavorabilă, la degetul mic de la mâna stângă a pacientului. Ultimul caz de antrax a fost înregistrat în județul Alba în urmă cu aproximativ 7 ani.

Antraxul este o boală infecțioasă produsă de Bacillus anthracis. Boala este o zoonoză (boală comună omului și animalelor), fiind întâlnită mai frecvent la bovine, caprine, ovine. Antraxul poate fi letal dacă nu este depistat și tratat la timp.” a mai transmis Direcția de Sănătate Publică Alba.

Te-ar mai interesa: Câtă pâine e indicată pe zi? Nutriționist: ”Mental...

Compartimentul Epidemiologie din cadrul DSP Alba, în colaborare cu DSVSA Alba, anchetează cazul, primele date indicând contractarea bolii de la oile pe care bărbatul le crește la el în gospodărie.
Citeşte întreaga ştire: Bărbat din Alba, suspect de boala antrax, internat în spital. Ar fi luat boala de la oile din gospodărie.

Bărbatul s-a prezentat la un spital din județ pentru investigații amănunțite la îndrumarea medicului de familie care a observat o rană veche, cu evoluție nefavorabilă, la degetul mic de la mâna stângă a pacientului.

Te-ar mai interesa: Doliu la Hollywood. O cunoscută actriță a murit di...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private