Sari la conținut

Ministerul Sănătății și-a bătut joc de medicii aflați în subordinea lui Raed Arafat. Decizia luat de Ministru a scandalizat întreg sistemul

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ministerul Sănătății și-a bătut joc de medicii aflați în subordinea lui Raed Arafat. Examenul de specialitate, secțiunea Medicină de Urgență, a fost luat în derâdere de Ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății a anunțat la ora 10.45 că examenul începe la ora 11.00, transmite Europa FM. Anunțul a fost făcut cu doar un sfert de oră înainte, iar examenul are loc în cele două centre: cel de la București și cel de la Târgu Mureș.

Numai că unii medici nici măcar nu erau prezenți, de vreme ce Ministerul nu a anunțat din timp data și ora examenului.

Toată această situație are loc în contextul în care medicii de urgență lucrează în Unitățile de Primiri Urgență care, operațional, sunt organizate de Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat. Doar că examenul și salariile sunt în sarcina Ministerului Sănătății, condus de Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a lansat mai multe atacuri publice la adresa lui Raed Arafat de când a preluat mandat de ministru al Sănătății. Rafila a cerut public ca sistemul de medicină de urgență să treacă în subordinea sa.

Miza atacurilor lui Rafila la adresa lui Arafat este una financiară: Medicina de urgență – serviciul de ambulanță, unitățile de primiri urgențe din spitale – au un buget anual de aproximativ două miliarde de lei, potrivit execuției bugetare din 2021.

Or, în acest moment Ministerul Sănătății este doar distribuitorul acestor bani de la bugetul de stat către instituția condusă de Raed Arafat, fără să aibă nici un cuvânt de spus legat de modul în care sunt cheltuiți banii.

Ore întregi, cei implicați, medici candidați și examinatori, profesori universitari, au dat refresh la site-ul Ministerului, pentru a afla când pot da examenul de specialitate care are 400 de întrebări și care va dura câteva ore.

Unii au acceptat să vorbească la Europa FM, exprimându-și revolta fără margini:

„Noi de două zile, de trei zile asta facem, verificăm site-ul la fiecare jumătate de oră.

-Ce se întâmplă cu cei care, nefiind anunțată data oficială a examinării, nu s-au prezentat?

Probabil vor pierde examenul sau habar n-am, nu știu ce se va întâmpla cu colegii care nu sunt aici.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel