Sari la conținut

Alertă medicală, boală gravă, medicii de familie au fost atenționați

Bacteriile care au provocat boala sunt valorificate într-un mod unic. Sunt „omorâte” în laborator și injectate înapoi bolnavului! Autovaccinul poate fi soluția pentru acneea severă, care nu dispare nici cu pastile, nici cu tratamente sofisticate.

Alertă medicală. O boală gravă a fost identificată la granițele României. Direcţia de Sănătate Publică din judeţul Suceava le recomandă medicilor de familie şi unităţilor sanitare să dea dovadă de atenţie în contextul confirmării unor cazuri de difterie în două regiuni din Ucraina, de la graniţa cu România. Este nevoie de o diagnosticare corectă a pacienţilor, spun specialiştii.  Acest risc epidemiologic, la nivel național și județean, nu s-a mai înregistrat din anii 1980. Difteria este o boală bacteriană acută care se transmite pe cale respiratorie.

Au fost transmise recomandări tuturor medicilor de familie și unităților sanitare cu privire la necesitatea acordării unei atenții deosebite diagnosticării corecte a tuturor cazurilor de angină, inclusiv prin investigații de laborator.

Difteria este o boală contagioasă cu evoluție gravă, dar perfect controlabilă prin dozele de vaccin administrate corect în primii ani de viață. Direcția de Sănătate Publică Suceava dispune de stocuri suficiente de vaccinuri combinate ce oferă protecție și contra acestei boli, o schemă de vaccinare completă presupunând administrarea a cinci doze de vaccin.

În județul Suceava se administrează lunar peste 2.500 de doze, acoperirea vaccinală fiind între 85 și 90%.

În urmă cu două zile, Ministerul de Externe le-a recomndat românilor care se află sau doresc să călătorească în Ucraina să se vaccineze. Pentru cei care nu au fost vaccinaţi împotriva difteriei în ultimii zece ani, imunizarea se va face cu patru săptămâni înaintea călătoriei sau, în cazuri de urgenţă, chiar înaintea deplasării.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel