Sari la conținut

Alertă medicală în România! Medic infecționist: „Se întâmplă odată cu venirea sezonului cald”

probleme digestive
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Ceaiul care ajuta în tulburări digestive

Alertă medicală! Din păcate, România se cănfruntă cu un val de infecții digestive. Medicul Gabriel Nistor spune că „se întâmplă odată cu venirea sezonului cald”.

Zeci de copii ajung zilnic în camerele de gardă și în unitățile de primiri Urgențe ale spitalelor Matei Balș, Marie Curie, Spitalul Victor Gomoiu, dar și în alte unități medicale.

„Odată cu sosirea sezonului cald, ne crește riscul tuturor de a dezvolta fenomene digestive în cadrul unor toxiinfecții alimentare care pot fi date de microorganisme.

Ca și simptomatologie, cel mai des, pacientul poate prezenta greață, vărsături, multiple scaune apoase, dar și uneori, simptomatologie sistemică ca cefaleea, starea generală alterată, până și febră.

Dacă vorbim despre pacienții care se află la risc, anume vârstnicii, copiii sub 5 ani, femeile gravide, sau cu un sistem imunitar slăbit, atunci se pune problema manifestărilor secundare deshidratării. Pacientul se poate prezenta la medic și poate rămâne internat.

În ultima perioadă există o ușoară creștere a cazurilor, care de cele mai multe ori sunt forme ușoare.

Medic infecționist: Să evităm să consumăm alimentele care au stat în căldură

Sunt câteva lucruri pe care le putem face pentru a evita să ajungem în astfel de situații: spălarea atentă și corectă a fructelor și legumelor, gătirea termică corespunzătoare a preparatelor din carne, să încercăm să luăm alimente din surse sigure, care să respecte normele de igienă.

Să evităm să consumăm alimentele care au stat foarte mult timp în căldură și o igienă riguroasă asupra mâinilor și suprafețelor”, a declarat Gabriel Nistor, medic infecționist Matei Balș, la Antena 3 CNN.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel