Sari la conținut

Alertă medicală la nivel național! Medic: „Nu am mai trăit niciodată așa ceva!”

Un important medic german spune că rata îmbolnăvirilor în rândul populației generale este la un nivel fără precedent, cu unitățile de terapie intensivă (UTI) din țară sub o presiune imensă.

O gamă largă de boli, inclusiv multe ale tractului respirator, au afectat sistemul german de asistență medicală și au dus la o penurie de medicamente.

Despre ce era avertismentul?

Președintele Asociației Germane pentru Terapie Intensivă Internă și Medicină de Urgență, Christian Karagiannidis, a spus că în multe regiuni aproape toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate.

„Rata de îmbolnăvire a populației este extrem de ridicată în acest moment, nu am experimentat niciodată așa ceva”, a spus Karagiannidis, adăugând că virusul Sars-CoV-2 nu mai este principala problemă.

„În prezent, luptăm cu o gamă foarte largă de boli: gripă, virus RS, coronavirus și alte boli respiratorii, plus urgențele obișnuite”, a spus Karagiannidis, într-o declarație pentru ziarul Rheinische Post.

Medicul a spus că există și o problemă cu lipsa anumitor medicamente pe fondul lipsei de aprovizionare în spitale. Pentru a evita astfel de situații pe viitor, el a îndemnat guvernul să intervină și să producă anumite medicamente pentru ca acestea să fie mereu disponibile în cantități mari.

„Acest lucru va costa țara scump, dar mi se pare îngrijorător pentru o țară precum Germania că ne confruntăm cu astfel de lipsuri din nou și din nou de mult timp și că această penurie a devenit și mai acută în acest an din cauza numeroaselor infecții. ” spuse Karagiannidis.

Personalul spitalelor de copii se confruntă cu violență

Între timp, Crucea Roșie Germană (DRK) a declarat că lipsa de paturi pentru copii în spitale a determinat ca lucrătorii din domeniul sănătății să se confrunte din ce în ce mai mult cu amenințări și violențe.

Criză în secția de copii din Germania

Președintele DRK, Gerda Hasselfeldt, de asemenea, într-o conversație cu Rheinische Post, a spus că familiile au fost forțate să stea ore în șir în camera de urgență, iar copiii bolnavi au fost lăsați peste noapte pe coridoarele spitalului.

„Instanțele de amenințări sau utilizarea efectivă a violenței psihologice și fizice împotriva lucrătorilor din domeniul sănătății sunt în creștere”, a spus Hasselfeldt.

Presiunea asupra paturilor normale și de terapie intensivă pentru tineri a fost în mod special exacerbată de virusul respirator sincițial uman (RSV), o boală comună, dar uneori periculoasă a copilăriei.

Motivul creșterii dramatice a bolilor respiratorii este neclar. O teorie este că alte boli decât COVID-19 revin, deoarece mai puțini oameni poartă măști pe fondul unei relaxări generale a regulilor pandemiei, comparativ cu ultimii doi ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel