Sari la conținut

ALERTĂ METEO. Ce ne așteaptă de săptămâna viitoare după valul de caniculă. Prognoza detaliată 8 iulie – 5 august

meteo
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Vremea pe luna iulie

Schimbări meteorologice semnificative în urma furtunilor devastatoare de cod roșu și portocaliu. Temperaturile cresc în întreaga țară până la niveluri sufocante. Deși izolat, aversele de ploaie sunt așteptate să persiste. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru luna iulie și începutul lunii august.

Prognoza meteo.Săptămâna 08.07.2024 – 15.07.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cu excepția extremității de sud-est a țării, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în zonele montane, potrivit ANM.

Prognoza meteo.Săptămâna 15.07.2024 – 22.07.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale
pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

canicula
Sursă foto: Codlea Info

Prognoza meteo. Săptămâna 22.07.2024 – 29.07.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sudul teritoriului. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țări.

Prognoza meteo. Săptămâna 29.07.2024 – 05.08.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Vremea 8 iulie pe litoral

Vremea va fi cãlduroasã, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 şi 34 de grade, iar noaptea va fi tropicalã, cu minime între 21 şi 25 de grade. Temperatura apei mãrii va avea valori de 25…27 de grade.

Vremea 8 iulie la munte

Vremea se va menţine caldã. Cerul va fi variabil, iar dupã-amiaza vor fi înnorãri temporare, ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice, pe arii restrânse în zona Carpaţilor Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi în jumãtatea de nord a Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, posibil cu intensificãri trecãtoare asociate ploilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel