Sari la conținut

Alertă METEO în România! Cod portocaliu de ninsori și viscol pentru weekend

viscol
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Alertă METEO! Cod portocaliu de ninsori și viscol pentru weekend

A fost emis cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol pentru perioada 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie sunt așteptate cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsori, viscol și intensificări ale vântului.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului, valabilă de vineri, 27 ianuarie, ora 10:00, până duminică, 29 ianuarie, la aceeași oră.

Alertă METEO! Cod portocaliu de ninsori și viscol pentru weekend

Potrivit ANM, în Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Alertă meteo COD PORTOCALIU de ninsori abundente și viscol până duminică. Ninge și la București

Local și temporar vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei.

ANM a emis și o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, care a intrat în vigoare la ora 10:00 și expiră duminică, 29 ianuarie, la aceeași oră.

„În județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută”, a transmis ANM.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel