joi, decembrie 1, 2022

Vremea în weekend. Ciclonul polar a început să se facă simțit încă de vineri. Vremea s-a răcit accentuat și ploile se fac simțite în cea mai mare parte a țării. La munte și, temporar, în zonele mai înalte din nordul Moldovei va ninge.

Ciclonul polar aduce precipitații, mai întâi sub formă de lapoviță care se va transforma în ninsoare.

Avertizarea de ploi și vânt cuprinde întreaga țară. În jumătatea de nord a Moldovei și la munte va ninge și va fi polei.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) până luni seară, 21 noiembrie, ora 18:00, temporar, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 30 l/mp şi izolat 40 – 50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase şi montane din vest şi sud-vest.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 18 noiembrie, ora 16 – 21 noiembrie, ora 18
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului

De asemenea, în jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitaţii mixte și începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.

Te-ar mai interesa: Poziția de somn care îți distruge sănătatea. Încea...

Potrivit meteorologilor, la început, în nordul Carpaţilor Orientali, apoi pe alocuri şi în zona montană înaltă din rest, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

Pe de altă parte, până luni seara, în Bucureşti, este prognozat un regimul termic caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale. Vor fi înnorări şi temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

Temperatura maximă va fi de 12 – 16 grade, iar cea minimă de 6 – 8 grade.

Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi 80 – 90 km/h, mai ales în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, dar local şi în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45 – 55 km/h.

Vremea, astăzi 19 noiembrie

Sâmbătă, vremea va deveni rece în nord și nord-est, în timp ce, în restul teritoriului, în marea lor majoritate valorile termice vor fi mai mari decât normele perioadei. Cerul va avea înnorări și mai ales în a doua parte a zilei vor fi precipitații în regiunile sud-vestice. Vor fi ploi, exceptând zona de munte, în special la altitudini mari, unde vor predomina ninsorile.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori în nord-est și cele mai ridicate în sud-est. Izolat se va semnala ceață.

*** În Bucuresti, Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale. Vor fi înnorări mai ales spre seara când temporar va ploua și vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade.

Te-ar mai interesa: Studiu. Interacțiunea cu câinii crește activitatea...

*** La munte, Cerul va avea înnorări și mai ales din a doua parte a zilei, treptat aria precipitațiilor se va extinde dinspre zona Munților Banatului. Vor fi ploi, exceptând nordul Carpaților Orientali și zona înaltă din restul masivelor montane unde va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Pe alocuri, cu precădere în vestul Carpaților Meridionali se vor înregistra cantități de apă însemnate (peste 20…25 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra ziua cu precădere în Carpații de Curbură, iar noaptea în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Valorile termice vor continua să scadă îndeosebi în masivele din nordul țării. Vor fi 4 grade la Păltiniș, 5 grade la Predeal, 3 grade la Sinaia, iar la Vârful Toaca din Masivul Ceahlău – minus 1 grad.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private