Alertă roșie! Cum sunt percepuți bărbații îmbrăcați în roșu

Alertă roșie! Cum sunt percepuți bărbații îmbrăcați în roșu
Alertă roșie! Cum sunt percepuți bărbații îmbrăcați în roșu

Culoarea roșie nu este chiar atât de sexy pentru un bărbat! Din contră, bărbații care sunt îmbrăcați în roșu sunt percepuți ca fiind agresivi și dominanți, conform unui studiu prezentat de cercetătorii de la Durham University în Anglia.

Cercetătorii au plecat de la observația că bărbații care sunt îmbrăcați în roșu la evenimente sportive sunt mult mai agresivi cu echipa lor. Aceștia au vrut să vadă dacă la fel se întâmplă și cu bărbații care aleg să se îmbrace în culori neutre.

Aceștia au recrutat 100 de voluntari, 50 dintre ei femei și restul bărbați pentru a vedea imagini cu bărbați îmbrăcați în roșu. Aceștia au fost rugați să analizeze starea de spirit a persoanei (supărat, încruntat, fericit, neutru). Rezultatele au fost că bărbații care poartă roșu sunt cotați ca fiind agresivi și dominanți față de cei care poartă albastru sau gri. Bărbații au spus asta despre alți bărbați, însă femeile nu au fost de aceași părere. Concluzia studiului a fost următoare „există o asociere între culoarea roșie și acea de agresivitate”

Bărbații sunt atrași de femei îmbrăcate în roșu, în timp ce, femeile văd alte femei îmbrăcate în roșu ca o amenințare. Chiar și atunci când se enervează, unii bărbați se înroșesc de furie. La fel se întâmplă cu unele animale care semnalează asta prin schimbarea culorii pielii feței în fața unui inamic sau când vor să arate că au dominat o femelă.

Diana Widemann, co-autoarea studiului este de părere că implicațiile acestei culori sunt destul de serioase și că această culoare ar trebui evitată de bărbați atunci când merg la un interviu sau vor să încheie un parteneriat într-un bussiness. Cu toate acestea, dacă porți roșu poate avea și avantaje, dar și dezavantaje, totul depinde de context.

A.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox