joi, iunie 1, 2023

Alertă sanitară. Numărul deceselor cauzate de tuberculoză în Europa este în creștere, după ce a scăzut timp de aproape două decenii, au avertizat oficialii din domeniul sănătății, scrie The Sun.

În Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care cuprinde 53 de țări, 27.300 de persoane au murit de tuberculoză în 2021, comparativ cu 27.000 de decese în 2020.

Te-ar mai interesa: Alimente care ajută la prevenirea cheagurilor și a...

Aceasta a fost prima dată în ultimii 20 de ani în care tendința de scădere a fost întreruptă, a declarat OMS Europa într-un raport de supraveghere a tuberculozei .

Rusia și Ucraina au fost cele mai afectate două țări, cu aproximativ 4.900 și, respectiv, 3.600 de decese.

Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, a declarat: „În 2021, pandemia de Covid-19 a continuat să afecteze puternic statele noastre membre.

Resursele pentru tratarea tuberculozei au fost mai reduse, iar pacienții au întâmpinat dificultăți în accesarea serviciilor clinice, ceea ce poate duce la întârzierea diagnosticului și a tratamentului unor cazuri de tuberculoză.

Te-ar mai interesa: Află cele 5 reguli care te ajută să slăbești fără ...

„Prin urmare, trebuie să creștem numărul de persoane diagnosticate și tratate cu succes”, a mai spus experta.

Raportul constată că, deși există o tendință generală de scădere a numărului de cazuri de tuberculoză în Europa în ultimii ani, rata lentă a acestora ar putea împiedica obiectivul Națiunilor Unite de a pune capăt tuberculozei ca amenințare globală pentru sănătatea publică până în 2030 .

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru sănătatea inimii. Specia...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private