Sari la conținut

Alertă sanitară! Un copil s-a infectat cu o toxină mortală după ce a consumat acest aliment de la magazin. E al treilea caz deja!

magazin
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Alertă sanitară! Un copil din Suceava ajuns la spital cu botulism, o boală mortală provocată de o toxină. Familia acestuia a relatat că a mâncat dintr-o conservă cumpărată de la un magazin.

El a fost adus de părinți la spital cu simtomele specifice infecției cu toxina botulimică, respectiv disfonie (răgușeală), disfagie (greutate la înghițire) și ptoza palpebrală (căderea pleoapei), după ce a consumat o conservă din comerț.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, Dan Teodorovici (foto), a declarat că, în urma adiministrării serului antibotulinic, pacientul a avut o evoluție bună cu remiterea simptomelor, relatează publicația locală informatiata.ro.

Copilul a fost externat în cursul zilei de luni, 25 iulie, fără să fie fost nevoie de suport ATI, arată sursacitată

O altă pacientă cu botulism, o femeie internată la ATI, a avut și ea evoluție favorabilă deși a ajuns în stare foarte gravă la spital.

Toxina botulimică este mortală

După aproximativ 3 săptămani de spitalizare în sectia de ATI, aceasta a fost transferată la Infecțioase și urmează să fie externată.

Este al treilea caz de botulism din Suceava, din acest an. Prima persoană s-a infectat în luna marti, după ce a mâncat zacuscă pregătită în casă.

Botulismul este o boală rară, extrem de gravă, provocată de neurotoxina botulinică eliberată de o bacterie. Omul o poate contracta prin ingestia de alimente contaminate (marea majoritate, conserve incorect sterilizate) sau dacă o rană deschisă ajunge în contact cu sporii bacteriei.

În absența unui tratament rapid, infecția provoacă paralizie, dificultăți severe de respirație și deces. Neurotoxina botulinică este una dintre cele mai agresive toxine cunoscute. În ultimii 2 ani a mai fost diagnosticat un singur pacient cu botulism, care a fost de asemenea salvat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel