Sari la conținut

Rusia face arestări după ce sute de persoane s-au îmbolnăvit de botulism

botulism
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Focar de botulism in Rusia

Focar de botulism în Rusia! Autoritățile au arestat și au pus deja sub acuzare trei persoane, în acest caz. Peste 120 de din Moscova şi alte zeci din alte oraşe s-au îmbolnăvit din cauza unei posibile intoxicaţii alimentare.

Potrivit Agenţiei de presă Interfax, peste 130 de persoane au apelat la servicii medicale în Rusia după ce au prezentat simptome de intoxicaţie şi suspiciunea de botulism.

Botulismul este o afecţiune rară, care atacă sistemul nervos provocând probleme respiratorii şi paralizie musculară. Bacteria care declanşează boala poate pătrunde în organism prin intermediul alimentelor conservate necorespunzător.

Alertă de botulism în Rusia. Trei persoane arestate

Comitetul de Investigaţii din Rusia, care se ocupă de infracţiuni grave, a spus că l-a arestat pe directorul unei companii de producţie alimentară, precum şi pe directorul şi şeful controlului calităţii unui serviciu de livrări alimentare.

Aproape 30 de persoane din Kazan şi Nijni Novgorod, oraşe situate la est de Moscova, s-au prezentat la spital cu simptome de botulism, a relatat Interfax.

Zeci de persoane din cele trei oraşe se află la terapie intensivă. Un oficial din Moscova, citat de Interfax, a spus că pacienţii sunt monitorizaţi în permanenţă, iar simptomele nu le pun viaţa în pericol.

Oficialii din domeniu sănătății cred că unele dintre cazurile din Moscova au legătură cu două mărci de salate gata preparate, potrivit Fox News. Rospotrebnadzor, autoritatea de supraveghere a sănătății publice din Rusia, a oprit sâmbătă vânzarea salatelor în așteptarea anchetei, după ce au fost raportate primele cazuri de otrăvire.

Un serviciu popular de livrare de mâncare, Kukhnya Na Rayone, care operează în Moscova, Kazan și alte câteva orașe, avea una dintre salate în meniu. Acesta și-a suspendat operațiunile în weekend, afirmând într-o declarație online că nu mai oferă salata, care conținea fasole la conservă, și că va inspecta și alte alimente oferite.

Comitetul de Investigaţii a spus că a descoperit că aceste companii alimentare au încălcat mai multe standarde sanitare şi epidemiologice, printre care neprezentarea unor rapoarte de teste în laborator, precum şi un control al producţiei nesatisfăcător.

Potrivit investigatorilor ruși, persoanele puse sub acuzare sunt învinuite şi pentru facilitarea migraţiei ilegale a cetăţenilor uzbeci. În Rusia, mulţi livratori provin din ţări ale Asiei Centrale.

La începutul lunii mai, lanțul de supermarketuri Zhiznmart, cu sediul în Ekaterinburg, a fost criticat pentru că ar fi vândut produse alimentare compromise care au dus la spitalizarea a cel puțin 18 persoane, cu intoxicații alimentare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel