Sari la conținut

Alertă! Sunt înregistrate tot mai multe cazuri de infecții respiratorii acute din această cauză! Află dacă te expui riscului

sursa foto: unsplash
fruct sanatos

Pe lângă infecțiile provocate de actualul virus, medicii au observat tot mai multe cazuri de infecții respiratorii acute. Într-o singură săptămână au fost raportate aproape 48.000 de astfel de cazuri.

Tot mai multe persoane acuză infecții respiratorii acute odată cu ridicarea stării de alertă. Acest lucru, se pare, este cauzat de renunțarea la masca de protecție.

De aceea, medicii recomandă masca de protecție în spații închise. Specialiștii au subliniat faptul că aceste viroze se manifestă mult mai agresiv, având în vedere că timp de doi ani cazurile au fost rare.

Tot mai multe cazuri de infecții respiratorii acute

Numprul cazurilor de viroze a început să crească, odată cu renunțarea la masca de protecție. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, într-o singură săptămână  au fost înregistrate aproape 48.000 de cazuri de infecții respiratorii acute, pe lângă îmbolnăvirile cu virusul SARS-CoV 2.

Citeste si:

Președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, doctorul Raluca Zoițanu, a declarat că în ultima perioadă numărul pacienților care se prezintă cu viroze la cabinetele medicilor este în creștere.

„Faţă de ultimii doi ani, în care, da, vedeam foarte mult COVID, dar mai puține pneumonii, mai puține altfel de viroze, gripă aproape deloc, acum vedem toate aceste boli din nou, nu aș spune că mai grave decât înainte, dar sigur după ce doi ani de zile ai avut aproape zero cazuri acum vedem o creștere de două-trei-patru ori”, explică Raluca Zoitanu, medic, potrivit RRA.

Masca de protecție, recomandată în spații închise

În spațiile cu risc mare, cum ar fi spațiile medicale, cum ar fi sălile de teatru, de concert, de cinema, unde stăm ore întregi în apropierea altor persoane și într-un spațiu prost ventilat, în mijloacele de transport în comun, dar chiar și în taxiuri.

În aceste locuri este absolut obligatoriu, chiar dacă nu mai este o regulă, să purtăm mască. Avem mii de cazuri de COVID, iată cum toată lumea s-a relaxat şi nu mai poartă masca nici acolo unde ar trebui să o poarte”, a adăugat medicul.

La primele semne de răceală ar fi bine ca mai întâi să facem un test pentru depistarea infecției cu SARS-CoV 2, simptomele fiind asemănătoare.

De asemenea, trebuie să reținem că cei mai expuși riscului sunt copiii, persoanele în vârstă și cei cu boli cronice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.