Sari la conținut

Alexandru Arșinel, umilit de primarul Capitalei: „Se va termina, pentru că zilele îmi sunt numărate”

Alexandru Arșinel, umilit de primarul Capitalei: „Se va termina, pentru că zilele îmi sunt numărate”.

Pe lângă problemele de sănătate cu care se confruntă de ceva vreme, actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 82 de ani, a primit acum o lovitură de unde se aștepta mai puțin.

Contractul lui Alexandru Arşinel cu teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit, printr-o decizie semnată chiar de primarul general Nicuşor Dan. Primarul Capitalei a hotărât, fără nicio explicație, să nu-i mai prelungească mandatul de director general al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

„Am trecut prin câteva momente în care nu m-am simțit bine și nici acum nu mă simt bine”

„Eu acum doi ani am facut o cerere de a ma retrage din functia de director considerand ca poate sa o preia mai departe cu pricepere si cu avant, si cu mine langa el, Vasile Moraru.

Am trecut prin cateva momente in care nu m-am simtit bine si nici acum nu ma simt bine, dar asta nu insemna ca nu as mai putea sa joc.

Am condus acest teatru timp de 20 de ani, dar sunt in conducerea lui de 40-50 de ani. Ma rog, asa a hotarat, urma ca sa se prelungeasca de fiecare data de catre directorul tetarului, nu se ocupa primarul, dar la inceputul anului a iesit de la primarie că toate functiile sunt aprobate de catre primarul general si domnia sa a hotarat sa nu mai prelungeasca decat doua luni de zile.

Pai nu mai joc, nici n-am vrut sa joc in alta parte pentru ca iubesc foarte mult teatrul asta si pentru ca am contribuit la modul cel mai serios la consolidarea lui si din punct de vedere artistic si fizic.

Eu am fost cel care m-am batut pentru consolidarea teatrului imediat dupa Revolutie. Am fost foarte atasat, chiar daca am avut cateva momente mai diferite, dar teatrul nu a fost neglijat niciodata”, a declarat Alexandru Arșinel pentru România TV.

Alexandru Arșinel, umilit de primarul Capitalei: „Se va termina, pentru că zilele îmi sunt numărate”

 Alexandru Arșinel, care a jucat timp de 60 de ani la Teatrul de Revistă, spune că nu știe ce să le răspundă oamenilor care-l întreabă pe stradă când îl vor mai vedea jucând.

„Am vrut sa inaintez un memoriu, dar mi s-a spus ca orice interventie o fac degeaba pentru ca nu raspunde

Sunt unul din actorii importanti a Teatrului de Revista, care a realizat un cuplu celebru cu Stela Popescu. Îmi doresc sa fiu respectat si apreciat. N-am primit un semn din partea lui. În fond, putea sa-si respecte angajamentul fata de el, ca nu mai angajeaza pe nimeni din teatru, dar asta nu insemna sa nu se ingrijeasca de oamenii, de artistii care sunt asteptati, cautati, aplaudati si asa mai departe.

M-a descurajat cumplit, de 60 de ani joc in teatrul asta, ma opreste lumea pe strada şi ma intreaba cand va vedem.  Si nu m-a sunat sa-mi spuna doua vorbe (primarul Capitalei, n.red.). Se va termina pentru ca zilele imi sunt numarate.

N-a inceput si nu s-a terminat teatrul cu Alexandru Arsinel, dar totusi sunt un nume in teatrul romanesc”, a mai spus actorul.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: