Sari la conținut

Alexandru Rafila a izbucnit: „S-a pierdut controlul în ceea ce privește pandemia”

Alexandru Rafila, despre sacrificarea sistemului de învățământ în contextul pandemiei

În cadrul unei intervenții televizate la Digi24, Alexandru Rafila a izbuznit acuzându-l pe Nelu Tătaru de lipsa unui control asupra gestionării pandemiei.

Alexandru Rafila este propunerea PSD-ului pentru funcția de premier.

Alexandru Rafila: „În ultimele două luni, Guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienților, secțiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate. Colegi de-ai mei din țară au arătat că evoluția cazurilor nu e favorabilă.

Am ajuns la paltou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă. Și lucrul ăsta a dus la scăderea numărului de cazuri raportate.

Eu cu Tătaru am interacționat puțin în ultimele 6 luni. El nu a înțeles un lucru de bază: ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea. Și lucrul ăsta, din păcate, nu s-a întâmplat în România.

Comisia tehnică nu s-a întrunit de 3 luni de zile.

Ministrul nu trebuie să meargă în vizite de lucru, ci să pună în funcțiune un mecanism care să ducă la rezolvarea acestor probleme.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel