Sari la conținut

Alexandru Rafila: acestea sunt motivele pentru care ne vom confrunta cu o creștere a numărului de cazurilor

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Alexandru Rafila

Alexandeu Rafila a ținut să facă o serie de precizări, în urma datelor în creștere oferite zilnic de Grupul de Comunicare Strategică. Numărul cazurilor se menține peste 16.600, considerabil mai mare față de numărul cazurilor de săptămâna trecută.

“Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.610 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 58 decese, dintre care 2 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00“, se arată în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit Ministrului Sănătății, au fost puse la dispoziția populației un număr record de teste în vedera testării, iar la spital ajung doar persoanele care au nevoie de ajutor specializat.

„Situația este următoarea, apropo de diversele acte normative pe care le-am elaborat la Guvern şi Ministerul Sănătăţii, în ce priveşte controlul acestei pandemii.

Nu așteptăm pasivi ca oamenii să se îmbolnăvească şi să se interneze în spitale care devin supraaglomerate, ci am facilitat testarea în apropierea domiciliilor populaţiilor şi organizarea centrelor ambulatorii.

Şi trimiterea la spital doar a celor care au nevoie de acest tip de asistenţă medicală”, a spus ministrul Alexandru Rafila.

S-a crescut numărul de teste efectuat zilnic

„În prezent, peste 3.200 de cabinete de medici de familie au semnat contractele cu Casele judeţene de Asigurări de sănătate şi au început să testeze.

Ieri am avut probabil record de teste, am ajuns 90.000 de teste într-o zi. Vineri și săptămâna viitoare vom avea record de teste, probabil peste 100.000, și va crește numărul de persoane detectate”, a declarat Rafila.

De asemenea, oficialul a spus că va creşte numărul persoanelor infectate, din două motive:

„pentru că vorbim de o tulpină mai transmisibilă, dar cifrele sunt mult mai mari faţă de valurile anterioare, şi în alte ţări.

Alt motiv pentru care vor creşte cazurile e mărirea capacităţii de testare”, a precizat Alexandru Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel