sâmbătă, mai 28, 2022

Efectele valului 5 sunt din ce în ce mai vizibile. Numărul cazurilor pozitive crește de la zi la zi, în timp ce campania de vaccinare se desfășoară într-un ritm foarte lent.

Vaccinarea reprezintă, încă, cea mai eficient metodă de a obține protecție anti-COVID, susțin specialiștii. Potrivit unui studiu recent, acesta nu previne infectarea, însă protejează împotriva formelor grave de boală, spitalizării și decesului.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerelor de Sân...

Omicron devine tulpina dominantă, însă nu va provoca atât de mulți pacienți cu simptome severe, potrivit experților în sănătate. De fapt, ei susțin că o mare parte din numărul pacienților internați cu COVID sunt infectați cu Delta.

Apar mai multe cazuri la copii

Se constată o diferență importantă în ceea ce privește numărul de spitalizări. Cei aproximativ 4.200 de pacienți infectați cu coronavirus internați în prezent reprezintă cam un sfert din internările raportate în plin val 4, comunică RRA.

Aceeași situație și în secțiile ATI, unde la prânz erau sub 490 de pacienți. La nivel național, gradul mediu de ocupare în spitale a paturilor destinate cazurilor de COVID-19 a ajuns la 17%. Procentul cel mai mare se înregistrează în județul Tulcea – 45%, preciza ministrul sănătății.

Te-ar mai interesa: Vor fi amendați românii care nu-și fac analize în ...

Deși presiunea pe sistemul medical nu a crescut semnificativ sunt câteva aspecte ale actualului val al pandemiei care sunt motive de îngrijorare, a precizat la Radio România Actualități președintele Colegiului Medicilor, doctorul Daniel Coriu.

Bineînţeles, aglomerările urbane pot fi totdeauna locul unde se întâmplă o creștere rapidă a incidenţei. Este absolut normal. Ceea ce văd eu ca pericol, în primul rând faptul că apar mai multe forme la copii faţă de valul precedent, Acest lucru ar trebuie să ne îngrijoreze.

Te-ar mai interesa: Mit dezmințit: suplimentele de vitamina D nu previ...

Partea bună este că, chiar dacă avem o rată atât de mare, rapidă de creștere, totuși nu mulţi pacienţi necesită spitalizare. În schimb, ceea ce pe mine mă îngrijorează este numărul de decese. Deja astăzi avem 70 faţă de 17 ieri din care, din nou, avem 60 nevaccinaţi. Vaccinarea, dacă nu protejează de infectare, totuși ne protejează de spitalizare, forme severe sau chiar de deces”, explică dr. Daniel Coriu.

Te-ar mai interesa: Cum cureți în mod natural vasele de sânge? Elimină...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private