marți, iunie 6, 2023

Este vestea tristă a zilei. Alexandru Rafila anunță un posibil val șase! Ministrul Sănătății spune că „transmiterea comunitară nu încetează, oricând poate apărea o nouă tulpină”.

Alexandru Rafila este supărat din cauza creșterii cazurilor: „Eu am propus o renunţare etapizată la aceste restricţii. S-a considerat că nu mai este cazul. Nu este nici un fel de problemă (…). Probabil s-a bazat pe o analiză, nu ştiu să vă spun mai multe detalii, dar asta este situaţia, ne-o asumăm cu toţii”.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

„Un eventual val şase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puţin în această primăvară, credem noi, dar monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă, dar nu putem discuta de un val şase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm despre un val şase.

Un val şase presupune o altă tulpină care circulă şi care se transmite susţinut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, aşa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populaţia în mod inutil”, a declarat Alexandru Rafila, la RFI.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...


Creşterea numărului de cazuri este doar rezultatul unor forme uşoare de boală

În momentul în care a fost întrebat despre ce se întâmplă cu numărul cazurilor dîn Franţa, Germania, Italia şi Austria, dar şi despre situaţia din China, Alexandru Rafila a declarat că sunt situaţii cu totul diferite.

„În China, acest val Omicron e posibil să înceapă sau să ne găsim la începutul valului Omicron în China, pentru că în Asia în general şi în China în special varianta Omicron a circulat mai puţin, de asta nu aş face astfel de comparaţii.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

În mod evident şi în Europa de Vest, pe măsură ce interacţiunile sociale au crescut şi transmisibilitatea a crescut. Nu este îngrijorător, atât timp cât vedem doar o creştere a numărului de cazuri şi nu vedem o creştere a numărului de cazuri în spitale (…).

Rămâne să vedem şi în Europa de Vest cum vor evolua lucrurile, pe măsură ce se apropie vara. Creşterea poate să devină preocupantă, în cazul în care numărul de cazuri mai mare se cuplează şi cu un număr mai mare de spitalizări sau cazuri grave.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești în prag de infarct. Toat...

Dacă însă creşterea numărului de cazuri este doar rezultatul unor forme uşoare de boală, atunci ea nu mai reprezintă o problemă de sănătate publică”, a spus Alexandru Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private