marți, iunie 6, 2023

Octavian Jurma, despre eliminarea restricțiilor: Abia acum mă simt condamnat cu adevarat la infectare. În valul 6 va trebui să ne bazăm exclusiv pe imunitatea dobândită acum prin infectare și/sau vaccinare.

Cercetătorul Octavian Jurma susține că eliminarea restricțiilor anti-covid din România a fost o măsură pripită și le impută politicienilor lipsa de interes în problema pandemică. „Sunt paralizat de neputinta si revolta ca politicienii considera ca au dreptul sa decida daca viata noastra merita sau nu pazita”, susține Jurma într-o postare pe Facebook, susținând că „statul ne-a abandonat”.

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

Octavian Jurma, despre eliminarea restricțiilor: Abia acum mă simt condamnat cu adevarat la infectare

„Se renunta astfel la TOATE masurile publice de limitare a pandemiei. Pandemia nu mai este o problema de sanatate publica ci doar una de sanatate individuala. Obligatiile individuale impuse sub imperativul sigurantei comune devin simple recomandari.

COVID-19 este trecuta oficial in categoria bolilor „ar fi bine sa facem ceva , dar nu ne pasa”.

Daca tot au eliminat orice masura de preventie pentru infectarea celor vulnerabili cu ocazia zilei de 8 Martie, as fi vrut sa aud si o urma de regret pentru cele 25,843 de mame si fiice ucise oficial de pandemia de COVID-19 pana acum. In realitate numarul fetelor si femeilor ucise de pandemia de COVID-19 a depasit 50,000 pana in data de 8 martie 2022.

Te-ar mai interesa: Intrarea Coreei de Nord în OMS stârnește indignare...

Un bilant ingrozitor care ne situeaza mult deasupra unor tari ca Brazilia unde s-a iesit in strada cu acuzatii de genocid.

Personal nu consider ca autoritatile fac o favoare femeilor din Romania lasand virusul sa circule cu totul nestingherit in Romania [si nici barbatilor].

Eliminarea tututor masurilor de siguranta nu inseamna ca situatia este sigura, dimpotriva abandonarea gestionarii pandemiei la o incidenta foarte ridicata va creste nivelul de nesiguranta la locul de munca sau divertisment si va produce foarte multe probleme sociale si economice care vor trebui gestionate individual si la nivel de organizatie!

Te-ar mai interesa: Pe cine înțeapă țânțarii mai mult? Dr. Tudor Ciuho...

Urmeaza o perioada in care riscul de infectare va creste dar sprijinul statului dispare.

Imaginati-va stresul pentru persoanele vulnerabile sau responsabile ca orice spatiu comun, de la spitale la restaurante si transport in comun este acum lasat complet pe seama negationistilor.

Eu unul nu imi simt familia in siguranta, dimpotriva abia acum ma simt condamnat cu adevarat la infectare. Sunt paralizat de neputinta si revolta ca politicienii considera ca au dreptul sa decida daca viata noastra merita sau nu pazita.

Te-ar mai interesa: Predicții Cristina Demetrescu: România, transformă...

Statul nu ne-a ajutat, ne-a abandonat odata cu abandonarea obligatiilor sale constitutionale. Suntem cu adevarat pe cont propriu

Evident ca mai puteau astepta o luna sa vedem ce se intampla cu criza refugiatilor si versiunea BA2 a Omicron, dar beneficiul politic a devenit singurul criteriu de valoare pentru cei care ne guverneaza”, a scris cercetătorul român.

„În valul 6 va trebui să ne bazăm exclusiv pe imunitatea dobândită acum prin infectare și/sau vaccinare”

Octavian Jurma recomandă românilor să poarte în continuare mască în spațiile închise, adăugânc că în valul 6 va trebui ca fiecare dintre noi să se bazeze exclusiv pe imunitatea dobândită.

Te-ar mai interesa: Ce este cancerul rectal și cum se diferențiază de ...

„Va recomand si eu, alaturi de dr. Rafila, sa purtati in continuare masca in spatiile inchise si sa evitati evenimentele sociale pana la coborarea sub incidenta [reala ] de 1 la mie, cel mai probabil in luna aprilie. Din fericire postul Pastelui ne ajuta foarte mult in perioada asta pentru ca nu se fac nunti, botezuri si in general nu sunt petreceri.

Oricum problema cea mai mare nu este valul 5, care este pe care sa se termine, ci faptul ca am decis de pe acum ca in valul 6 nu vom putea sa luam masuri indiferent cat de tare ne va lovi.

In valul 6 va trebui sa ne baza exclusiv pe imunitatea dobandita acum prin infectare si/sau vaccinare. Daca nu v-ati vaccinat, vaccinati-va pana mai avem vaccin in tara.

PS. Raspunsul la intrebare este simplu: nu mai puteam relaxa treptat pentru ca eram deja pe ultima treapta de relaxare”, a concluzionat Octavian Jurma.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private