Sari la conținut

Alexandru Rafila, anunțul zilei: Este important ca lumea să conștientizeze ASTA

Alexandru Rafila, anunțul zilei. Pentru că în ultimele trei săptămâni, am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri, ministrul Sănătății a făcut câteva declarații.

„Practic, în ultimele trei săptămâni, am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri”, a spus, luni, ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a subliniat că: „Este un trend aşteptat. Opinia noastră este că această creştere va mai dura circa patru, cinci săptămâni, până la jumătatea lunii august, după care probabil numărul de cazuri se va stabiliza şi o să vedem când va începe să se reducă”, a zis Alexandru Rafila.

Vor purta din nou copiii măști de protecție?

Ministrul Sănătății spune că nu vrea să facă speculații și speră ca noul an școlar să înceapă în condiții normale, fără condiții speciale sau restricții.

”Nu vreau eu să fac speculații, asta am spus! Nu cred că la data începerii școlilor sistemul de sănătate va fi în pericol în ceea ce privește capacitatea de a spitaliza și de a trata pacienții infectați COVID.

Nu cred că o să fie o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță, mai ales că, în momentul de față, atât cadrele didactice, conducerea școlilor, inspectoratele școlare, Ministerul Educației, sunt într-o zonă de obișnuință, dar știu deja ce trebuie făcut astfel încât să limiteze închiderea școlilor și cu atât mai puțin să nu punem sub semnul întrebării începutul noului an școlar!”, a declarat Alexandru Rafila.

”Nu avem în momentul de față niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii. Noi am recomandat-o, este important ca lumea să conștientizeze necesitatea utilizării măștii atunci când trebuie, să conștientizeze faptul că aerisirea spațiilor închise unde există multe persoane este o soluție extrem de facilă, suntem în cursul verii dar în septembrie probabil că va fi o vreme asemănătoare cu cea de acum. Așa că nu există nicio problemă, din punctul meu de vedere, să ne gândim la o reîntoarcere în condiții de siguranță a copiilor la școală”, a mai spus ministrul Sănătății.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: