vineri, martie 24, 2023

Varianta Omicron se răspândește într-un ritm accelerat, la nivel mondial. Acest lucru poate pune, din nou, o presiune imensă asupra sistemului medical. 

În acest sens, pentru a evita acumularea presiunii asupra sistemului medical, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că medicii de familie trebuie să se implice mai mult în acest val pandemic.

Medicii de familie ar putea ajuta cu testarea persoanelor simptomatice, suspecte de COVID. De asemenea, pot participa activ la îngrijirea pacienților cu forme ușoare de COVID.

Te-ar mai interesa: Scorțișoara: Cum ajută inima, diabetul, inflamația...

Apel către medicii de familie

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut un apel, luni, către medicii de familie să participe la efortul pe care personalul din sistemul sanitar îl face în contextul pandemiei de COVID-19. El a precizat că suma alocată în 2022 pentru acest domeniu va creşte cu 22%. Alexamdru Rafila a subliniat şi că vor funcţiona în continuare centrele de testare din spitale, comunică RRA.

„Aceste centre de testare au fost gândite iniţial pentru perioada de weekend, când ştiţi bine că medicii de familie, marea lor majoritate nu lucrează, funcţionează doar centrele de permanenţă.

Te-ar mai interesa: 10 alimente care scad nivelul de zahăr din sânge...

Pentru cine sunt aceste teste?

Sunt pentru persoanele care sunt simptomatice şi care au totuşi o stare de sănătate, care le permite deplasarea cu un mijloc propriu de transport, deci nu cu transportul în comun, şi atunci decât să aştepte venirea ambulanţei, se pot deplasa la un astfel de centru, însă numai după ce informează call-center-ul de la DSP Bucureşti, de unde primesc un mesaj, un voucher electronic, cum vreţi să-i spuneţi, care le permite testarea.

Te-ar mai interesa: Curățați-vă colonul și ardeți grăsimile cu aceast ...

Extindem la nivel naţional a acestor centre de testare. În mod normal ar trebui să funcţioneze doar în weekend, dar, pentru că ne aflăm într-o situaţie de criză, continuăm şi în timpul săptămânii, dar asta nu înseamnă că lucrul acesta înlocuieşte activitatea medicilor de familie”, explică ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Astfel, medicii de familie ar putea fi mult mai solicitați în acest val pandemic, spre deosebire de valurile anterioare.

Te-ar mai interesa: Cel mai sănătos tip de pește. Mihaela Bilic: Un pr...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private