Sari la conținut

Cele mai frecvente cinci simptome Covid. Primele semne că trebuie să te testezi

Simptome pe care nu ar trebui să le ignori

Cele mai frecvente cinci simptome Covid. Primele semne că trebuie să te testezi.

În plin val 5 al pandemiei de coronavirus, după mai bine de doi ani de criză medicală, oamenii ar trebui să recunoască simptomele acestei boli.

În contextul în care România a înregistrat un nou record negativ miercuri, când au fost raportate 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, specialiștii atrag atenția asupra testării de la primele semne care ne-ar putea indica o infecție cu SARS-CoV-2.

Profilul simptomelor COVID-19 a evoluat de-a lungul timpului, simptomele de top fiind reordonate pe măsură ce noi variante au ieșit în prim-plan. Prin urmare, iată, pe scurt, cele mai importante cinci simptome Covid.

Cele mai frecvente cinci simptome Covid

Dureri de stomac

Primele semne ale infecţiei sau chiar singurele în cazul unor persoane bolnave de COVID sunt durerile de stomac sau diareea. Potrivit unui raport pe NBC Chicago, persoanele cu un sistem imunitar slăbit sau imunosupresive sunt mai susceptibile de a se confrunta cu simptome gastro-intestinale în urma infecţiei cu Omicron.

Ei au adăugat că diareea apare în apropierea momentului infecţiei. Experţii spitalului Johns Hopkins au remarcat, de asemenea, că aproximativ 20% pot avea diaree la scurt timp după infecţie.

Căderea părului

22% dintre pacienţi suferă de o cădere a părului abundentă în primele şase luni de la infecţie, femeile având un risc mai mare.

Potrivit unui studiu publicat în The Lancet în urmă cu aproximativ un an a constatat că acest simptom este unul principal al infecţiei cu virusul şi se resimte pe termen lung, alături de oboseală, dificultăţi de respiraţie, ameţeli şi dureri articulare.

Primele semne că trebuie să te testezi

Confuzia cu gripa

Din păcate, sezonul gripei s-a suprapus cu cel al pandemiei. Medicii au întâlnit multe cazuri de Fluronă, infecţie simultană cu gripa şi coronavirusul. Adică în această perioadă există şanse mari de cazuri de infecţie combinată.

Atât gripa, cât şi coronavirusul sunt virusuri care afectează sistemul respirator şi provoacă simptome precum tuse, nas înfundat, durere în gât, febră şi oboseală.

Infecţie oculară

Inflamaţia oculară sau conjunctivita pot fi un simptom al virusului, dar este foarte rar. Rapoartele privind ochii roşii ca semn al coronavirusului au început la sfârşitul lunii martie, când Chelsea Ernest, o asistentă medicală care lucrează în locuinţe protejate, unde 50 din cei 180 de rezidenţi au contractat virusul, iar 37 au murit, a declarat că toţi pacienţii infectaţi au ochi roşii.

Erupţie ciudată la degetele de la picioare

Erupţia cutanată apare în principal la pacienţii tineri şi tinde să rămână timp de câteva zile. Cu toate că o erupţie cutanată este un simptom bine cunoscut al unor virusuri, cercetătorii au spus că au fost surprinşi să vadă un număr mare şi o varietate de tipuri de erupţii cutanate la pacienţii cu coronavirus.

Au existat multe rapoarte legate de erupţiile nivelul degetelor de la picioare care apărea chiar şi în absenţa altor simptome. Cea mai comună formă este o erupţie maculopapulară, adică puncte mici, umflături roşii plate care tind să apară pe partea superioară a corpului.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel