joi, august 11, 2022

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, atacă dur campania de vaccinare, cât și autoritățile care au condus-o până acum. Acesta susține că relaxarea restricțiilor, în timpul verii, a fost o greșeală care ne costă scump acum, după apariția valului al patrulea. Valul 4 a provocat creșterea bruscă a numărului de infectări și decese. În prezent, România primește ajutor din partea altor state UE pentru a face față crizei sanitare actuale.

Te-ar mai interesa: 10 rețele unde vă puteți testa gratuit pentru canc...

În această vară, președintele Klaus Iohannis a declarat că „noi am oprit pandemia”. Rafila, însă, este de părere că această declarație este o greșeală, întrucât oamenii nu au mai avut grijă în aceeași măsură la măsurile de protecție.

„Ştim din istoria pandemiilor că ele se produc în valuri şi, într-adevăr, noi am avut din păcate al treilea val destul de puternic, dar la noi campania de vaccinare a fost practic un succes. Noi practic am oprit pandemia. Acum însă sigur faptul că avem aşa puţine cazuri, nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare. Deci avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinţei de vaccinare”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în iunie anul curent.

Te-ar mai interesa: Panică pe o plajă frecventată de români! Un rechin...

Rafila, depre campania de vaccinare

„O mare greșeală a fost anunțul făcut în vară de autorități, cum că pandemia s-ar fi terminat. A contat, cum să nu conteze, pentru că populația oricum abia aștepta să scape de restricții. Așa că anunțul lor a fost în concordanță cu așteptările oamenilor”,  a declarat Alexandru Rafila pentru FANATIK. , referitor la declarația președintelui.

„A lipsit total campania de informare a populației. OK, s-a făcut anunțul la televizor, în presă, cum că trebuie să te vaccinezi. Dar apoi nimeni nu a răspuns la întrebările legitime ale populației: de ce e bine să faci asta, când trebuie să o faci, etc. Nu a existat o diferență între campania de informare către angajații multinaționalelor, de exemplu, și oamenii simpli, de la țară.

Te-ar mai interesa: Un preot cu har a zis: „Mi-a apărut Dracul și a zi...

Au fost și sunt foarte multe întrebări legitime la care nu a răspuns nimeni, inclusiv despre necesitatea vaccinării copiilor în școli. Iar ei s-au promovat între ei: Turcan, Cîțu, Bode…Păi cum să ajungi tu cu mesajul tău la 80% din populație când tu ai credibilitate de 10-15%? Cine să se ia după tine?” a declarat Alexandru Rafila.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private