sâmbătă, aprilie 1, 2023

Valul al patrulea al pandemiei pare să fie tot mai agresiv. Numărul de cazuri noi zilnice a depășit 7.000, iar estimările făcute de specialiști arată că România va avea până la finalul lunii octombrie 15.000 de îmbolnăviri în fiecare zi.  Adriana Pistol, reprezentanta Institutului Național de Sănătate Publică, estimează că în România s-ar putea ajunge la peste 15.000 de cazuri de infectare pe zi, la finalul lunii octombrie.

Te-ar mai interesa: Dacă suferi de această boală, NU AI VOIE sub nici ...

Managerul spitalului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler, care caută acum soluții de criză.

„Am avut foarte multe decese, iar morga este dimensionată pentru un număr mai mic de decese. A fost o situație extrem de neplăcută. Încercăm în acest moment să găsim soluții pentru containere frigorifice pe care să le închiriem pentru o perioadă de timp, astfel încât să oferim totuși posibilitatea managementului pentru aceste situații cât mai adecvat”, spune Beatrice Mahler,  managerul Institutul de Pneumoftziologie Marius Nasta” din Capitală.

Aceasta a declarat că nu mai sunt locuri la ATI, iar paturile se eliberează doar când pacenții mor. „Mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă”, a spus ea.

Te-ar mai interesa: Alimentul care RĂSPÂNDEȘTE CANCERUL în tot corpul....

„Orice pat se ocupă în câteva minute. Secția e plină și ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin afecțiune cu bine. Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puține. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienții Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secții. (…) Dintre cei bolnavi, 90% sunt nevaccinați, pentru ei avem emoții. Pentru cei aproximativ 10% care sunt vaccinați avem speranțe”, a precizat medicul.

Te-ar mai interesa: Peste 200 de copii s-au vindecat de hapatita C cu ...

Reprezentantul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, a spus că strategia pentru valul 4 al pandemiei stabilește că spitalele vor rămâne deschise, potrivit Mediafax.

În primul an al pandemiei, pacienții cu boli cronice au avut dificultăți în a accesa serviciile medicale și pentru a elimina această situație, în vară, Ministerul a lucrat la definirea unei strategii, astfel încât toate spitalele să rămână deschise, a declarat Baciu, în cadrul unei conferințe de presă.

Te-ar mai interesa: Aceste pastile curăță și detoxifică ficatul, elimi...

„Nu vom mai avea spitale COVID și spitale non-COVID, unitățile vor avea circuite mixte, toți bolnavii din România vor primi tratamentele de care au nevoie”, a adăugat Andrei Baciu.

Singura excepție se va face în cazul spitalelor de boli infecțioase care vor trata în special pacienți COVID 19.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat,  la B1 TV, că în jurul datei de 15 octombrie numărul de cazuri de Covid-19 înregistrate de România ar putea ajunge chiar și la 20.000 pe zi.

Te-ar mai interesa: Suferă de o boala cruntă, care l-ar putea omorî în...

„Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”, a spus acesta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private