marți, mai 30, 2023

Alexandru Rafila a venit cu detalii în ceea ce privește situația viroze respiratorii. Ministrul Sănătății a făcut precizări și despre stocurile de antivirale.

Numărul virozelor respiratorii şi al infecţiilor cu SARS-COV-2 a început să scadă, iar România are stocuri suficiente de medicamente pentru tratamentele necesare, a explicat, joi, ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a precizat că au fost 6.900 de cazuri de COVID săptămâna trecută, rata de pozitivare fiind cu 10% mai mică decât în săptămâna precedentă. Este însă în continuare destul de mare numărul deceselor, 59.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

„Dacă discutăm, în general, despre viroze respiratorii, inclusiv gripă și COVID, bineînțeles, la nivel național a început ușor să scadă, numărul total de viroze respiratorii a scăzut sub 100.000. Este important pentru această perioadă, sunt convins că va scădea și în perioada următoare.

Dacă ne referim la partea de terapie, există stocuri suficiente atât de antivirale mă refer la Molnupiravir, Remdesivir, cât și monomodulatoare care pot fi administrate pacienților, care se află de obicei în secțiile de ATI. Stocuri suficiente și de anticoagulante”, spune Alexandru Rafila, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Ministrul sănătății a mai adăugat că direcțiile de sănătate publică trebuie să se asigure că în perioada sărbătorilor vor exista două-trei centre de evaluare a infecțiilor respiratorii,

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private