joi, martie 30, 2023

Evacuarea pacienților din Spitalul Foișor, începută aseară, a fost reluată în această dimineață. Autoritățile au decis ca unitatea medicală să devină spital COVID, în urma creșterii alarmante de cazuri grave în București. Astfel, pacienții internați fie au fost trimiși acasă, fie au fost transferați către alte spitale.

De astăzi, Spitalul Foișor devine unitate medicală de suport COVID. Evacuarea pacienților a început aseară, însă fără un plan bine stabilit. Majoritatea pacienților fie au fost trimiși acasă, deși starea de sănătate nu le permitea acest lucru, fie au fost trasferați către alte spitale, fără să știe mai multe detalii despre locul internării.

Te-ar mai interesa: Medicii gastro-intestinali împărtășesc alimente pe...

Mai trebuie evacuați 13 pacienți internați în acest spital. 9 dintre ei vor fi duși la alte patru spitale din București sau din țară, iar alți 4 vor fi externați.

Corpul Medical de la Spitalul Foișor s-a opus propunerii, dezvăluie Rafila

Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, a vorbit, vineri seara, în exclusivitate la Antena 3, despre ordinul semat de Vlad Voiculescu în privinţa evacurării de urgenţă a pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie „Foişor” din Capitală.

„Acum o săptămână s-a întâmplat un lucru, pe care unii l-au trecut cu vederea.

Sâmbăta trecută, la aceeaşi oră, 21:15, domnul ministru Vlad Voiculescu convoca directorii de spitale din Bucureşti pentru o şedinţă, deci sâmbăta seara, noaptea. Ca să vadă ce se poate face apropo de relocarea acestor spitale, încât o parte din ele să poată trata pacienţi COVID.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

Eu mi-am exprimat atunci surprinderea, pentru că mi se părea ciudat ca sâmbătă seara să constaţi, că trebuie să faci o şedinţă cu directorii spitalelor din Bucureşti, când problema era cunoscută de luni de zile. Era menţionată în presă, în scris, moţiunea simplă depusă de Partidul Social Democrat, şi nu se întâmplase absolut nimic.

Acum, constatăm, că la o săptămână, sau la şase zile de la acel moment, se petrece, dacă vreţi, se operaţionealizează această discuţie din seara zilei de sâmbătă, prin mutarea pacienţilor de la Spitalul Foişor. Vă spun, pe surse, că nu a existat niciun fel de consens cu Corpul Medical de la Spitalul Foişor care să agreeze acest tip de comportament. Deci, Corpul Medical de la Spitalul Foişor a fost ignorat, iar acest ordin care este semnat de Vlad Voiculescu, probabil că este semnat şi de domnul Arafat, nu ştiu.

Te-ar mai interesa: Expunerea la Covid în uter poate crește riscul de ...

Mută noaptea pacienţii, ceea ce mi se pare foarte periculos, pentru că nu ţine seama de starea lor de sănătate, de partea emoţională a lor, a familiilor”, dezvăluie Rafila, potrivit Antena 3.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private