joi, ianuarie 20, 2022

Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a dat mari bătăi de cap oficialilor, dar mai ales persoanelor care nu doresc să se vaccineze. În acest context, multe persoane s-au vazut în situația în care ar putea să își piardă locul de muncă, în cazul în care s-ar aproba obligativitatea certificatului verde la serviciu.

Alexandru Rafila, noul ministru al sănătății, într-o intervenție la un post de televiziune, a ținut să lămurească acest aspect amplu discutat:

Te-ar mai interesa: Durerea de cap în partea stângă, un semnal de alar...

“Consensul a progresat, avem un feedback pozitiv şi cred că adoptarea unui certificat verde cu toate categoriile de eventualităţi – vaccinare, testare, trecere prin boală – este oportună.

Vrem ca el să fie introdus atunci când există justificare epidemiologică, când e raţional, şi să renunţăm la el când nu mai e cazul. Asta e ideea, să nu fie pentru totdeauna”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

În viziunea noului Ministru al Sănătății, certificatul verde va fi obligatoriu doar în momentul în care rata de incidență este foarte ridicată. În momentul în care rata de incidență se află sub un anumit prag, atunci certificatul nu va fi necesar.

Te-ar mai interesa: Arafat despre valul 5 pandemic: măsuri de restricț...

“Nu renunţăm complet la idee. Propunerea a fost legată de utilizarea pentru o perioadă de timp limitată ţinând cont de contextul epidemiologic. Dacă e o creştere a cazurilor două săptămâni, se introduce şi se renunţă când scade incidenţa”, a explicat medicul Rafila.

Părerea românilor cu privire la obligativitatea certificatului verde  – SONDAJ DE OPINIE

Peste 50% dintre români (53%) nu sunt de acord cu introducerea certificatului verde la locul de muncă, atât la stat, cât și la privat, potrivit unui sondaj Avangarde realizat la comanda G4Media.ro.

Te-ar mai interesa: Atenție! Majoritatea cancerelor au acest simptom c...

De asemenea, 40% consideră că impunerea certificatului verde nu ar putea duce la creșterea numărului de vaccinați și scăderea numărului de infectări, în timp ce 38% cred că ar fi eficient în acest sens.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private