duminică, septembrie 25, 2022

Novavax a adăugat că a început deja să creeze un vaccin COVID-19 bazat pe secvența genetică cunoscută a B.1.1.529 „și îl va avea pregătit pentru a începe testarea și fabricarea în următoarele câteva săptămâni”, potrivit Sky News.

Producătorii de vaccinuri și-au exprimat încrederea că își vor putea adapta rapid vaccinurile dacă varianta Omicron se va răspândi.

Noua tulpină – cunoscută anterior ca B.1.1.529 – prezintă unele mutații „preocupante”, iar dovezile timpurii sugerează că aduce un risc crescut de reinfecție.

Te-ar mai interesa: Reghecampf a mers prea departe: Scandalul cu Anama...

Există, de asemenea, temeri că varianta ar putea fi mai rezistentă la vaccinurile care au fost acum lansate pentru miliarde de oameni din întreaga lume.

Varianta Omicron

Dacă acesta este cazul, Pfizer și BioNTech se așteaptă „să poată dezvolta și produce un vaccin personalizat împotriva acelei variante în aproximativ 100 de zile, sub rezerva aprobării de reglementare”.

Moderna a spus că a avansat o „strategie cuprinzătoare pentru a anticipa noi variante de îngrijorare” de la începutul lui 2021 – inclusiv trei niveluri de răspuns în cazul în care imunitatea oferită de atacurile sale scade.

Te-ar mai interesa: Declarații șocante! Dr. Streinu-Cercel rupe tăcere...

Novavax a adăugat că a început deja să creeze un vaccin COVID-19 bazat pe secvența genetică cunoscută a B.1.1.529 „și îl va avea pregătit pentru a începe testarea și fabricarea în următoarele câteva săptămâni”.

Ieri, Organizația Mondială a Sănătății a desemnat B.1.1.529 drept „variantă de îngrijorare”, iar acum i s-a dat oficial numele Omicron, o literă din alfabetul grec.

Te-ar mai interesa: Astrologii trag semnalul de alarmă: O zodie termin...

Tulpina a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud, iar o serie de țări – inclusiv Marea Britanie, Australia și SUA – restricționează acum temporar călătoriile într-un număr de țări europene.

Deși până acum nu au fost detectate infecții legate de varianta Omicron în Marea Britanie sau SUA, a existat un caz în Belgia care implică o persoană nevaccinată care a călătorit în străinătate.

Te-ar mai interesa: Criză sanitară. Medic: Pacienții NU se mai pot tre...

Salim Abdool Karim, unul dintre cei mai importanți epidemiologi din Africa de Sud, a declarat pentru Sky News că „s-ar aștepta să fie în Marea Britanie” până acum.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private