luni, aprilie 12, 2021

Alexandru Rafila avertizează populația României, pe fondul exploziei de infectări cu noul coronavirus.

Este vital să aplicăm măsurile de protecție arhicunoscute: mască, distanță, spălat pe mâini. Însă

profesorul Rafila dezvăluie locul cel mai periculos, în care șansele de a lua COVID-19 cresc vertiginos.

Un loc suprapopulat, aglomerat, te expune mult mai mult pericolului contractării virusului, chiar dacă este în aer liber. Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, membru în Consiliul Executiv al OMS, face un apel către toți românii.

El spune că e important ca românii să evite locurile aglomerate ori de câte ori pot și susține că unul dintre cele mai periculoase sunt cluburile și spațiile unde au loc petreceri, fie ele cu distanțare. În aceste locuri, precum cluburile, există poate cel mai mare risc

al infectării cu noul coronavirus, îndeosebi în perioada de vară.

“Uitaţi-vă de exemplu situaţia din Italia care a fost dezastruoasă şi în momentul de faţă italienii au de patru ori mai puţine cazuri decât avem noi raportat la populaţie. Acolo oamenii au fost într-adevăr traumatizaţi prin consecinţele infecţiei care a produs numeroase victime şi au foarte mare grijă să respecte cele trei-patru reguli la care facem şi noi apel pentru ca lumea să înţeleagă despre ce este vorba”, a declarat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Rafila: Românii trebuie să fie

conștienți de pericol

În plus, Rafila susține că oamenii ar trebui să fie conștienți de pericol și să se protejeze, acesta fiind singurul mod de a stopa definitiv pandemia de Covid-19.

“Discuţia legată de sancţiuni şi de măsuri coercitive ar trebui să începem să o mutăm în zona educării, a convingerii oamenilor care trebuie să înţeleagă acelaşi mesaj indiferent de zona politică din care vin unii sau alţii: să lămurim oamenii că singura modalitate de a ţine lucrurile sub control şi de a avea o viaţă absolut normală, fără riscuri pentru sănătatea publică, este să respectăm aceste reguli”, a

explicat Alexandru Rafila, la România TV.

Ultimele stiri

Parteneri