vineri, august 12, 2022

Varianta Delta face din ce în ce mai multe victime, la nivel național. În încercarea de a limita răspândirea virusului, autoritățile au propus un proiect de lege coform căruia persoanele din anumite domenii vor avea nevoie de certificatul verde pentru obține accesul la locul de muncă.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, susține că această măsură a fost greșit gândită. El susține că autoritățile ar fi trebuit, în mod ideal, să discute cu persoanele vizate în această nouă măsură.

Te-ar mai interesa: Efecte secundare ale paracetamolului: trei semne p...

Necesitatea certificatului verde, greșit gândită

Partidul Social Democrat a început astăzi consultări cu societatea civilă, pentru a identifica soluţii de combatere a pandemiei, comunică RRA.

Vicepreşedintele PSD, profesorul Alexandu Rafila, a afirmat după prima întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor că proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, respins ieri de Senat, a fost greşit conceput, iar acest lucru trebuie corectat la Camera Deputaţilor.

Una este să folosim acest certificat verde încât să creştem siguranţa în zona sănătăţii publice în ceea ce priveşte reducerea tramsmiterii ş.am.d, şi altceva să venim cu un proiect coercitiv într-un moment de tensiune maximă, care devine inaplicabil.

Te-ar mai interesa: Oana și Viorel Lis la capătul puterilor: „Să fii c...

Eu cred că asta este calea normăl într-o situaţie de criză, să discuţi cu cei care sunt afectaţi şi cei care trebuei să fie oparte din acest efort, nu să vii cu o chestiune discreţionară care este inaplicabilă din start”, a explicat Alexandru Rafila.

De acceaşi părere este şi preşedintele sindicatului Alma Mater, profesorul Anton Hadăr. Acesta a afirmat că soluţia o reprezintă cu certitudine vaccinarea, dar ar fi nevoie şi de o testare masivă gratuită pentru cadrele didactice nevaccinate. Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă este inoportună – a spus Anton Hadăr.

Te-ar mai interesa: Medic român: „Luați, preventiv, câte o capsulă din...

Alma Mater consideră că proiectul acestei legi are un caracter neunitar şi discriminator, caracter care dăunează grav elanului vaccinării.

De aceea cerem ca această lege să se aplice tuturor. Am făcut întotdeauna reclamă vaccinării, am arătat importanţa şi necesitatea ei, dar ne opune, ne opunem în mod consisten obligativităţii vaccinării şi dependenţei dintre păstrarea locului de muncă şi vaccinare”, a explicat Anton Hadăr.

Te-ar mai interesa: Vremuri bune pentru aceste zodii: Care sunt nativi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private