vineri, august 12, 2022

În contextul pandemic actual, autoritățile încearcă să implementeze multiple măsuri pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. În acest sens, certificatul verde COVID ar putea fi solicitat înainte de începerea programului de lucru.

Certificatul verde a fost utilizat, inițial, pentru a facilita călătoriile în interiorul U.E. Acesta oferă informații medicale despre deținător, precum vaccinarea, recuperarea post-COVID sau dovada unui test negativ.

Te-ar mai interesa: Făcute la 12 noaptea, 12 mătănii către Maica Domnu...

În situația actuală, certificatul a fost implementat pentru a obține accesul în diferite spații, la diferite evenimente.

Acesta ar putea fi solicitat și la locul de muncă, anunță autoritățile.

Certificatul COVID, necesat la locul de muncă?

Plenul Senatului are astăzi pe agendă propunerea legislativă prin care personalul unor unități publice și private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital COVID, anunță RRA.

Proiectul a primit aseară un raport favorabil cu amendamente din partea comisiilor de specialitate ale primei camere sesuzate. După ce va trece de Senat, documentul merge la Camera Deputaților, care este decizională.

Te-ar mai interesa: NU decoji castraveții. Iată ce beneficii oferă pen...

Propunerea legislativă inițiată de PNL și UDMR arată că personalul unor unități publice și private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19.

Documentul atestă îndeplinirea uneia dintre condiții: vaccinarea cu schemă completă, trecerea prin boală sau test negativ antigen sau PCR.

În urma dezbaterilor intense din comisiile reunite s-au adăugat şi alte categorii de personal, care sunt obligate să prezinte certificatul COVID-19.

Te-ar mai interesa: Oana și Viorel Lis la capătul puterilor: „Să fii c...

„Membri ai Parlamentului României, de asemenea, reprezentanţi ai Guvernului și alte funcții publice, precum şi la operatorii economici care desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan” a spus Iulia Scântei, liberală, președintele Comisiei Juridice.

Parlamentarii AUR au întrerupt iniţial şedinţele celor două comisii. Aceştia au criticat documentul şi au protestat. În timpul dezbaterilor senatorul AUR Sorin Mateescu declara că propunerea legislativă încalcă legea fundamentală.

Te-ar mai interesa: Vremuri bune pentru aceste zodii: Care sunt nativi...

„Legea nu trebuie să vină ca o îngrădire a drepturilor și libertăților. Atât timp cât avem pe lângă vaccin teste, da, testele ar trebui să fi suportate din bugetul de stat. Nu neapărat să ne împingă spre vaccinare pe toţi, pentru că este un act medical şi fiecare are manifest de voinţă dacă face vaccinul sau nu-l face”, Sorin Mateescu, senator.

Şi senatorii PSD care au participat doar online la dezbateri s-au opus propunerii legislative şi au votat împotrivă. Documentul intră la vot astăzi în şedinţa de plen şi merge apoi la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Te-ar mai interesa: MEDIC: Atenție la aceste băuturi! Efecte devastato...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private