sâmbătă, mai 21, 2022

Alexandru Rafila a declarat că sistemul de urgență ar trebui să fie în subordinea Ministerului Sănătății, nu a Ministerului Afacerilor Interne și, daca acest lucru nu se întâmplă, este gata să îi cedez locul său lui Raed Arafat.

„Nu accept această variantă (n.r. – sistemul de urgență să rămână la MAI), pentru că atât timp cât sunt ministru la Ministerul Sănătății, sunt responsabil pentru sistemul de Sănătate.

Te-ar mai interesa: CTP, despre Sorin Oprescu: ”Are 70 de ani a trăit ...

Sunt gata să-i cedez domnului Raed Arafat poziția de ministru al Sănătății sau poate veni ca secretar de stat.

(…) Legarea unui nume de sistemul de sănătate este o chestiune absolut nepotrivită și chiar ușor periculoasă. Eu prefer să-l las pe dânsul dacă acesta ar fi prețul pentru păstrarea sistemului de urgență în sistemul de Sănătate și nu în cel polițienesc, așa cum este logic”, a declarat Alexandru Rafila la România TV.


Ce a declarat Raed Arafat

Recent, Raed Arafat e explicat de ce anume pentru integrarea SMURD în Ministerul Sănătății nu este o idee atât de bună.

„Integrarea în MS a SMURD sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgenţă care există la momentul actual, care este un mod integrat cu DSU şi care şi-a dovedit eficienţa – cel puţin pe durata pandemiei s-a văzut foarte clar eficienţa unei coordonări unitare – şi întoarcerea în timp la un model în care fiecare era într-un alt loc nu face decât să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit.

Te-ar mai interesa: Ce salarii încasează medicii din România în 2022. ...

Mergem mai departe pe un model integrat. Cu MS se colaborează, dar coordonarea este într-un singur singur loc. La o intervenţie nu merge numai Ambulanţa, medicul, merg şi pompierii, şi SMURD-ul, elicopterul”, a declarat Raed Arafat, pe 7 aprilie.

„Acest sistem, de când l-am dezvoltat, din 2007, l-am dezvoltat să mergem împreună. (…) Nu văd acum niciun motiv să rup acum, unele la Interne, altele la Sănătate, şi să stricăm ceea ce s-a dovedit foarte eficient”, a mai transmis şeful DSU.

Te-ar mai interesa: Profeția părintelui Iustin Pârvu. A spus ASTA cu 5...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private