Sari la conținut

Alexandru Rafila vrea demisia lui Cîțu, Barna și Mihăilă. „Au luat decizii care vor accelera transmiterea infecției”. Ce ne așteaptă din septembrie

Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

Alexandru Rafila vrea demisia lui Cîțu, Barna și Mihăilă. „Au luat decizii care vor accelera transmiterea infecției”. Ce ne așteaptă din septembrie.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS este de părere că autoritățile au încurajat o politică de accelerare a transmiterii variantei Delta a virusului SARS-CoV-2. Profesorul Rafila a declarat la B1TV că, începând din luna septembrie, vom asista la „o creștere accelerată” a numărului de cazuri.

„Virusul nu se transmite dacă stăm destul de departe unul față de celălalt, ceea ce nu e cazul. În perioada următoare o să asistăm la o creștere accelerată a numărul de cazuri. Am avut o politică de accelerare a transmiterii acestei infecții. Așteptăm a doua jumătate a lunii septembrie”, a precizat profesorul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila vrea demisia lui Cîțu, Barna și Mihăilă. „Au luat decizii care vor accelera transmiterea infecției”

Reprezentantul României la OMS a ținut să-i nominalizeze pe cei „vinovați” de această „politică de accelerare a transmiterii” variantei Delta a virusului SARS-CoV-2. Rafila consideră că, în această situație, e nevoie de asumare și de prezentarea demisiilor.

Florin Cîțu, Dan Barna, doamna Mihăilă ar trebui să își asume această politică de accelerare a transmiterii. Dânșii au luat decizii care vor accelera transmiterea infecției iar consecințele sociale și economice cred că trebuie asumate și să își dea demisia de exemplu. Nu au făcut nimic ca să oprească transmiterea”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit B1TV.

„Campania de vaccinare a fost un eșec”

Alexandru Rafila a mai amintit și de faptul că românii s-au îndreptat în acest an către litoralul românesc sau cel bulgăresc, însă au lipsit cu desăvârșire indicațiile pentru folosirea corectă a plajelor. De asemenea, nu a uitat să menționeze nici de manifestațiile la care au participat mii de manifestanți fără mască, lipsind cu desăvărșire cu restricțiile de rigoare.

„Campania de vaccinare, suntem cu toții de acord, că a fost un eșec, practic tot mai puține persoane se vaccinează, cu toate că există o situație legată de călătoriile internaționale. Cu toate că lumea s-a orientat dacă ne uităm la litoralul românesc sau bulgăresc. 7.500 de persoane la manifestații publice fără mască, niciun fel de reglementare pentru folosirea plajelor”, a mai spus Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel