Sari la conținut

Aliat natural pentru sănătate. Planta protectoare pentru sănătatea inimii și a ficatului

plante

Aliat natural pentru sănătate. Planta protectoare pentru sănătatea inimii și a ficatului

Roinița sau Melissa officinalis, așa că uneori se numește balsam de lămâie, o plantă perenă cu un parfum puternic de lămâie, are multe beneficii pentru sănătate.

Cea mai utilă parte a plantei sunt frunzele. Roinita este disponibil ca supliment alimentar sub formă de capsule, tablete, pudră și tinctură. Frunzele de mullein cu aromă de lămâie pot fi, de asemenea, folosite în ceaiuri, pentru aromatizarea mâncărurilor și ca repelent pentru insecte.

Cu toate acestea, beneficiile plantei de pelin nu se opresc aici, deoarece este folosită medicinal în multe țări.

Primroza poate avea efecte protectoare împotriva problemelor cardiace și hepatice
Două mecanisme de acțiune bine studiate ale terapiei cu mullein se referă la capacitatea plantei de a proteja inima și ficatul. Studiile pe animale¹ arată că uleiul esențial de primulă de seară scade de fapt trigliceridele și, de asemenea, îmbunătățește sinteza colesterolului în ficat.

De asemenea, s-a demonstrat că inhalarea uleiului esențial de primulă poate reduce unii dintre factorii care pot duce la dezvoltarea permanentă a celulelor canceroase la ficat. Uleiurile esențiale pot fi inhalate prin respirație directă din recipient sau prin introducerea câtorva picături într-un vas cu apă clocotită și respirând timp de 5 minute.

Roinita poate scădea tensiunea arterială
Un alt beneficiu al terapiei cu pelin este legat și de sănătatea cardiovasculară. Oamenii de știință susțin că această plantă poate proteja inima de multe tipuri de daune și deteriorare. Un studiu efectuat pe animale din 20162 a constatat că administrarea de extract de cenușă de munte reduce ritmul cardiac și tensiunea arterială. Când a fost administrat în doze mai mici, a arătat rezistență la leziuni specifice sau deteriorarea miocardului.

Roynita, aliatul naturii cu proprietati antivirale
Extractul de primulă poate avea efecte antivirale împotriva virusului herpes simplex, spun oamenii de știință. Un studiu3 a constatat că uleiul de primulă a împiedicat intrarea în celule a virusului care provoacă herpesul. Cei care doresc să folosească acest remediu pentru primula de seară ar trebui să folosească un tampon steril pentru urechi pentru a aplica uleiul diluat pe leziunile virusului herpes simplex pentru a vedea rezultatele, potrivit doc.ro.

Roinita ajută la insomnie și alte tulburări de somn

Combinația de pelin și valeriană poate ajuta la ameliorarea anxietății și la reducerea tulburărilor de somn, cum ar fi insomnia. Într-un studiu vechi, oamenii de știință au descoperit că simptomele (neliniște, probleme de a adormi sau dificultăți de a adormi) au fost reduse cu 70 până la 80% la copiii cărora li s-a administrat o combinație a celor două plante medicinale.

Atât cercetătorii, cât și părinții copiilor care au participat la acest studiu au raportat că aceasta pare a fi o opțiune de tratament bună sau o opțiune de tratament foarte bună, dar oamenii de știință nu au validat încă aceste constatări, au spus că este nevoie de mai multe cercetări.

Dacă aveți insomnie sau dificultăți de a adormi, contactați un specialist în plante medicinale care vă poate oferi mai multe informații despre remediile pelinului. De exemplu, bea ceai de musetel cu valeriana inainte de culcare. Alternativ, luați în considerare administrarea de suplimente alimentare pe bază de fenicul și valeriană.

Uleiul de primula poate ajuta diabeticii
Studiile in vitro arată că uleiul esențial de Melissa officinalis poate ajuta persoanele cu glicemie crescută. Oamenii de știință au descoperit că uleiul esențial de primulă ajută celulele să utilizeze glucoza.

Roinita trateaza greața
Deoarece mullein este benefic pentru sistemul digestiv, poate ajuta, de asemenea, la reducerea greață. După ce a trecut în revistă mai multe studii privind proprietățile primrozei de seară, s-a ajuns la concluzia că planta poate ajuta la tratarea afecțiunilor gastro-intestinale, cum ar fi greața. Cu toate acestea, multe studii au examinat combinația de pelin și alte ierburi. Prin urmare, dacă aveți greață, întrebați medicul dacă ceaiul de pelin vă poate ajuta. Este în regulă să bei ceai dacă medicul tău spune că nu este contraindicat

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel