marți, iunie 6, 2023

Aliment pentru CREIER! Nutriționist: Stimulează o zonă responsabilă de plăcere și are acest efect de calmare

„Cine a zis că înghețata se mănâncă doar vara? În realitate, înghețata e un desert recomandat în orice anotimp, măcar și pentru faptul că nu există alt dulce mai satisfăcător pentru creier și mai prietenos pentru siluetă”,. spune dr. Mihaela Bilic.

Orice aliment cremos, fie că e vorba de frișcă, înghețată, smântână sau banană bine coaptă este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase pentru organism, în special pentru creier.

Te-ar mai interesa: De ce apare constipația și care sunt cele mai bune...


Dr. Mihaela Bilic a vorbit despre desertul preferat de mulți dintre noi recomandat în orice anotimp.

„Cine a zis că înghețata se mănâncă doar vara? În realitate, înghețata e un desert recomandat în orice anotimp, măcar și pentru faptul că nu există alt dulce mai satisfăcător pentru creier și mai prietenos pentru siluetă.

Dpdv nutriție, amestecul de lapte cu puțin zahăr se absoarbe lent în sânge, iar cantitatea de grăsime e mult inferioară altor prăjituri (maxim 8-10%). Apoi înghețata e aerată, „umflată”/expandată cu aer, chiar dacă volumul pare mare, în realitate greutatea este mult mai mică, doar la jumătate (de ex. o cutie de 1 litru are doar 500 grame)”, explică reputatul medic.

Te-ar mai interesa: Studiu: Atacurile de cord GRAVE au mai mare probab...

„Nu în ultimul rând înghețata este cremoasă, iar consistența ei stimulează în creier o zonă responsabilă de plăcere. Orice aliment cremos, fie că e vorba de frișcă, înghețată, smântână sau banană bine coaptă, are acest efect de calmare cu bună-dispoziție care nu este legat de compoziția de nutrienți, ci exclusiv de consistență.

Înghețata e bună atunci când începe să se topească

Rămâne doar să vă alegeți marca și aroma preferată și să aveți puțintică răbdare înainte de degustare: toată lumea știe că înghețata e bună atunci când începe să se topească, deci dați-i răgaz de câteva minute după ce ați scos-o din congelator, cât să devină cremoasă și delicioasă”, a scris Mihaela Bilic pe contul personal de socializare.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private